Οινούσσες: Η μεγαλύτερη ελληνική σημαία από πέτρα στολίζει το νησί

Ένας αγροτικός γιατρός και μια νοσηλεύτρια για 500 κατοίκους 

Μια ανάσα από την Τουρκία οι κάτοικοι των ακριτικών νησιών ζωγράφισαν με τα χέρια τους τη μεγαλύτερη ελληνική σημαία στην Ελλάδα.

 

Νέες τουρκικές υπερπτήσεις πάνω από τις Οινούσσες

Η ελληνική σημαία που είναι φτιαγμένη από πέτρα και καταλαμβάνει ενάμιση στρέμμα γεμίζει υπερηφάνεια όχι μόνο τους κατοίκους αλλά και τους Έλληνες πιλότους που αναχαιτίζουν τα τουρκικά μαχητικά.

Πεντακόσιες γαλανόλευκες ψυχές φροντίζουν για τον τόπο τους με τα τουρκικά F16 να πετάνε πάνω από το κεφάλι τους. Η πολιτεία πρέπει να κάνει περοσσότερα για αυτούς.

Ένας αγροτικός γιατρός για 500 κατοίκους 

Ένας αγροτικός γιατρός και μία νοσηλεύτρια αντιστοιχούν σε 500 μόνιμους κατοίκους τον χειμώνα και 4.000 με τους επισκέπτες το καλοκαίρι.  

Λιβύη: Εκεχειρία μόνο στα χαρτιά- Οι εχθροπραξίες συνεχίζονται​​​​​​​

«Είμαστε μόνοι μας εγώ, ο αγροτικός γιατρός και ο Θεός. Αν έχει απαγορευτικό, εμείς κρινόμαστε να αντιμετωπίσουμε να δώσουμε πρώτες βοήθειες μόνοι μας. Μας λείπουν χέρια ειδικά το καλοκαίρι» δήλωσε η νοσηλεύτρια.

Έργο αφαλάτωσης για να «ξεδιψάσει» το νησί

Το νερό για τους κατοίκους των Οινουσσών είναι πολυτέλεια. Έρχονται οι ίδιοι με μπιτόνια και το παίρνουν συγκεκριμένες ώρες και ημέρες από βρύσες κοντά στο λιμάνι. Αν έρθουν λάθος χρόνο θα βρουν τη βρύση κλειστή. 

Η ανακοίνωση για την κατασκευή έργου αφαλάτωσης στο νησί έφερε ανακούφιση, ένα έργο κόστους 350,000 ευρώ.

«Δυστυχώς στο Αιγαίο τα νησιά έχουν θέμα λειψυδρίας. Κάνουμε αγώνα να χρησιμοποιούμε το νερό με φειδώ. Στο αίτημά μας να αποκτήσουμε ακόμη μία μονάδα αφαλάτωσης ο υπουργός Ναυτιλίας δέχτηκε και υπέγραψε» δήλωσε ο δήμαρχος των Οινουσσών. 

Τουρκικό μπλόκο στην Κύπρο-Να μη συμμετάσχει στη Διάσκεψη για τον Αφοπλισμό

Ο κύριος Καπετανίδης, ο οποίος είναι ο διευθυντής στο γυμνάσιο Οινουσσών, άφησε σπίτι και οικογένεια στη Θεσσαλονίκη για να προσφέρει  στο ακριτικό νησί. 

«Η ζωή εδώ είναι δύσκολη. Είναι δύσκολη γιατί δεν είναι οι συνθήκες κατάλληλες για να ζήσει μια οικογένεια. Από τους 20 καθηγητές εδώ, οι δύο μόνο είναι μόνιμοι οι υπόλοιποι αναπληρωτές. Κάποιες ειδικότητες ήρθαν τον Δεκέμβρη» είπε ο ίδιος. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top