Λιβύη: Εκεχειρία μόνο στα χαρτιά- Οι εχθροπραξίες συνεχίζονται

Ρωσία: Μαχητικά του Χαφτάρ κατέστρεψαν πλοίο με μαχητικά  

Η Τουρκία εκμεταλλεύεται την εκρηκτική κατάσταση στη Λιβύη και την επίσκεψη του στρατάρχη Χαφτάρ στην Αθήνα, για να στοχοποιήσει την Ελλάδα. Δύο 24ωρα μετά την κρίσιμη Διάσκεψη του Βερολίνου, οι εχθροπραξίες συνεχίζονται στην αφρικανική χώρα, σαν να μην έγινε απολύτως τίποτα.

«Οι δυνάμεις Χαφτάρ παραβίασαν την εκεχειρία μετά τη Διάσκεψη Βερολίνου»

Ρωσία: Μαχητικά του Χαφτάρ κατέστρεψαν πλοίο με μαχητικά  

O στρατάρχης Χαφτάρ κόβει τα τουρκικά πλοκάμια στη Λιβύη, καταστρέφοντας σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα εμπορικό πλοίο που απέπλευσε από τη γειτονική χώρα και μετέφερε όπλα και πυρομαχικά στους μισθοφόρους του Ερντογάν και τους άνδρες του Σαράζ.

Στο βίντεο του οποίου η γνησιότητα δεν έχει επιβεβαιωθεί φαίνεται το κατάστρωμα να έχει τυλιχθεί στις φλόγες.

Η εκεχειρία μένει μόνο στα χαρτιά. 

Παραλήρημα Ερντογάν: Δεν έχουν υφαλοκρηπίδα η Κρήτη και τα νησιά

Πέτσας: Δεν υπάρχει θέμα κοινών γεωτρήσεων Ιταλίας και Τουρκίας

H Άγκυρα προσπαθεί με κάθε τρόπο να  εξασφαλίσει έναν αναβαθμισμένο ρόλο στην περιοχή βάζοντας στο παιχνίδι των γεωτρήσεων και την Ιταλία. Ωστόσο η κυβέρνηση εκτιμά ότι δεν υπάρχει θέμα τέτοιας συνεργασίας ενώ διαψεύδει και την επικείμενη αναγνώριση του ψευδοκράτους από τη Ρωσία. Την ίδια ώρα συζητά με τις ΗΠΑ και την Σαουδική Αραβία να στείλει πυροβολαρχία Πάτριοτ στο Ριάντ . 

«Όταν θα υπάρξει κατάληξη σε αυτές τις συζητήσεις θα γίνουν ανακοινώσεις από το Υπουργείο Άμυνας και το Υπουργείο Εξωτερικών» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Νταβός: Ο Τσαβούσογλου στοχοποιεί την Ελλάδα

Οι Τούρκοι επιμένουν να τραβούν το σχοινί με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου να δηλώνει από το Νταβός πως η Ελλάδα δεν έχει ρόλο στη Λιβύη.
«Η μόνη αίτια που κάλεσε η Ελλάδα τον Χαφτάρ , είναι να δείξει ότι είναι εναντίον της συμφωνίας που υπογράψαμε και δήθεν θα απαντήσει με αυτό τον τρόπο. Αυτό δεν έχει νόημα. Δεν είναι ώριμη συμπεριφορά» δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Την ίδια ώρα ο  προστατευόμενος του Ερντογάν , Σαράζ στρώνει κόκκινο χαλί στους Σύρους μισθοφόρους που του στέλνει η Τουρκία. 

«Δε θα διστάσουμε να συνεργαστούμε με οποιονδήποτε μας βοηθήσει να απωθήσουμε την επίθεση» υποστήριξε ο Φαγιέζ Αλ Σαράζ, επικεφαλής της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Λιβύης. 

«Θα πάμε οπουδήποτε υπάρχει τζιχαντ για να πολεμήσουμε. Θα θυσιάσουμε τη ζωή μας για το καλό του οθωμανικού χαλιφάτου» τόνισε ο Αχμάντ Σιχάμοι,  Σύρος ηγέτης του εθνικού συριακού στρατού.

Η Άγκυρα ενισχύει τη στρατιωτική της παρουσία στη Λιβύη με σκοπό να κρατήσει την περιφερειακή της στρατηγική ζωντανή.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top