Κρήτη: «Ήξερε τι έκανε. Τον σκότωσε μπρόστα στα μάτια του εγγονού του»

Επιχείρησαν να λιντσάρουν τον δολοφόνο του 80χρονου στις Μοίρες

Ένταση επικράτησε το πρωί  έξω από τα δικαστήρια του Ηρακλείου, όταν μεταφέρθηκε εκεί ο 51χρονος, ο οποίος δολοφόνησε εν ψυχρώ τον 80χρονο σπιτονοικοκύρη της εν διαστάσει συζύγου του στις Μοίρες Ηρακλείου. 

Ο δράστης του εγκλήματος - φωτογραφία: Intimenews

Έγκλημα Κρήτη: Συνελήφθη ο δράστης - Τον σκότωσε μπροστά στη σύζυγό του

Ο δράστης της άγριας δολοφονίας έφτασε στα δικαστήρια στις 11:00 το πρωί, συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης. Μόλις τον είδαν οι συγγενείς του θύματος, άρχισαν εξοργισμένοι να του φωνάζουν «δολοφόνε» και επιχείρησαν να τον λιντσάρουν. 

«Σκότωσε τον πατέρα μου και τον προστατεύετε!» φώναζε ο γιος του θύματος.

Συγγενείς του 80χρονου επιχείρησαν να λιντσάρουν τον δράστη - φωτογραφία: Intimenews

Ο ίδιος μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» ξεκαθάρισε πως ο δράστης ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει. 

Άγριο φονικό: Καυγάδιζε με την πρώην του και σκότωσε τον γείτονα

«Ήρθε στο σπίτι μας για να σκοτώσει. Ήρθε με ένα γεμάτο όπλο και είχε πλήρη επίγνωση του τι έκανε. Μπορεί να μην είχε σκοτώσει τον πατέρα μου, αλλά εμένα ή τα παιδιά μου, τα ανίψια μου. Η αστυνομία βρήκε εννέα κάλυκες. Δηλαδή μπορεί να είχαμε εννέα θύματα», είπε. 

Συγκλονισμένος μάλιστα είπε πως ο 17χρονος ανιψιός του είδε τον παππού του να δολοφονείται μπροστά στα μάτια του. 

Έγκλημα Κρήτη: «Δε θυμάμαι τίποτα. Ζητάω συγνώμη γι' αυτό που έκανα»

«Σκότωσε τον παππού μπροστά στα μάτια του εγγονού του. Το παιδί βρισκόταν στο δίπλα δωμάτιο με τέσσερις φίλους του. Το παιδί ήταν αυτό που έσωσε τη γιαγιά του. Την άρπαξε, την πέταξε μέσα στο σπίτι και κλείδωσε την πόρτα, ενώ ο πατέρας μου κειτόταν σε μια λίμνη αίματος», πρόσθεσε. 

Ένταση έξω από τα δικαστήρια Ηρακλείου - φωτογραφία: Intimenews

Όπως είπε, τόσο ο πατέρας του, όσο και οι ίδιοι δε γνώριζαν τον 51χρονο. Εδώ και πέντε μήνες νοίκιαζαν ένα διαμέρισμα στην πρώην σύζυγό του και αυτό φαίνεται ότι τον είχε εξοργίσει. 

Μάλιστα, σύμφωνα με τα παιδιά του 80χρονου, ο δράστης δεν έψαχνε τη γυναίκα του, όπως είχε γραφτεί αρχικά, αλλά τον σπιτονοικοκύρη για να του ζητήσει τον λόγο γιατί νοίκιασε το διαμέρισμα στην πρώην σύζυγό του. 

Τόσο ο γιος, όσο και η κόρη του θύματος ζητούν την παραδειγματική τιμωρία του δολοφόνου του πατέρα τους. 

«Δεν μπορεί να χωνέψει ο νους μου αυτή την πράξη. Δε θα το αφήσουμε να περάσει έτσι», είπε η αδερφή του. 

Ζήτησε συγγνώμη ο δράστης

Ο 51χρονος εμφανίστηκε μπροστά στον εισαγγελέα μετανιωμένος για το κακό που έκανε το βράδυ της Τετάρτης. 

Ισχυρίστηκε πως ήταν υπό την επήρεια μέθης και ότι δε θυμόταν το κακό που είχε κάνει, ενώ ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος. 

Όπως είπε, τα τελευταία πέντε χρόνια αντιμετωπίζει πρόβλημα με το αλκοόλ και μπαινοβγαίνει στην ψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ εξαιτίας της εξάρτησής του από το ποτό. Στο παρελθόν έχει προσπαθήσει να μπει σε πρόγραμμα απεξάρτησης από το αλκοόλ στο ΚΕΘΕΑ, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. 

«Αν είχα συνειδητοποιήσει το τι είχα κάνει, θα είχα προφτάσει να αυτοκτονήσω. Ζητώ συγγνώμη για την πράξη μου, όσο μπορεί αυτή η συγγνώμη να ανακουφίσει τις ψυχές των ανθρώπων που άθελά μου πλήγωσα και κατέστρεψα», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν. 

Το χρονικό της υπόθεσης

Το βράδυ της Τετάρτης, ο 51χρονος, σε κατάσταση μέθης έφτασε έξω από το σπίτι του 80χρονου, όπου νοίκιαζε ένα διαμέρισμα η πρώην σύζυγός του. Εκείνη δεν μπορούσε άλλο να αντέξει τον αλκοολισμό του συζύγου της και τον εγκατέλειψε, κάτι που τον εξόργισε. 

Φτάνοντας στην πολυκατοικία χτύπησε την πόρτα ενός δωματίου, όπου βρισκόταν ο 17χρονος εγγονός του θύματος μαζί με τρεις φίλους του.

Τον ρώτησε που βρισκόταν ο παππούς του. Το παιδί τον είδε μεθυσμένο και δεν του απάντησε. Φώναξε στον παππού του ότι είναι κάποιος έξω, αλλά του είπε να μη βγει. 

Ο 80χρονος δεν τον άκουσε, βγήκε από το σπίτι του και άρχισε να συνομιλεί με τον 51χρονο. Δεν απάντησε όμως τις επίμονες ερωτήσεις του με αποτέλεσμα να βγάλει όπλο και να αρχίζει να πυροβολεί κατά πάντων. 

Μία σφαίρα βρήκε τον άτυχο άνδρα στο κεφάλι και τον σκότωσε. Μία ακόμα βρήκε και τη σύζυγό του, η οποία τραυματίστηκε στον ώμο.

Συνολικά η αστυνομία περισυνέλλεξε από το σημείο εννέα κάλυκες. Ο δράστης μετά το φονικό εξαφανίστηκε και η αστυνομία τον συνέλαβε στο ρακοκάζανο που διατηρεί.

«Ο πατέρας μου θυσιάστηκε για όλους μας. Μπορεί να θρηνούσαμε και άλλα θύματα», είπε η κόρη του ηλικιωμένου άνδρα.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top