Τέλος η κάρτα στο Δημόσιο: Ψηφιακά θα ελέγχεται η τήρηση ωραρίου

Στόχος είναι η ενίσχυση της διαφάνειας

δημόσιος υπάλληλος

Ψηφιακά θα γίνεται ο έλεγχος τήρησης του ωραρίου των δημοσίων υπαλλήλων (σε δημόσιο, οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου) με την εγκατάσταση ηλεκτρονικού -ψηφιακού μηχανισμού σήμανσης, στο σύνολο των δημοσίων υπηρεσιών. Παρελθόν θα πρέπει να αποτελέσουν το χτύπημα της κάρτας στις απλές συσκευές σήμανσης (ρολόγια) και τα σχετικά βιβλία στα οποία υπογράφουν οι υπάλληλοι κατά την προσέλευση και αποχώρησή τους.

Θεοδωρικάκος: Έρχονται 20.000 προσλήψεις στο δημόσιο και 8.000 στους ΟΤΑ

Με εγκύκλιο, το υπουργείο Εσωτερικών διασαφηνίζει την ανάγκη να υπάρξει ενιαίο σύστημα ελέγχου και συνολική καταγραφή και αποτίμηση της υφιστάμενης κατάστασης, συγκέντρωσης και αποστολής όλων των στοιχείων -σχετικά με την τήρηση του ωραρίου- στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Εσωτερικών.

Σημειώνεται ότι σήμερα παρατηρείται ανομοιομορφία μεταξύ των φορέων του δημοσίου για το θέμα αυτό, καθώς άλλοι διαθέτουν τον ηλεκτρονικό-ψηφιακό μηχανισμό, άλλοι τα ρολόγια και ορισμένοι φορείς διατηρούν τα βιβλία.

Από 2 Μαΐου η αλλαγή του ωραρίου των τραπεζών

Οι σχετικές εγκύκλιοι ήδη έχουν υπογραφεί από τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο, με στόχο, όπως αναφέρεται, την ενίσχυση της διαφάνειας και της ακεραιότητας στη λειτουργία του Δημοσίου, την προάσπιση των συμφερόντων των πολιτών και την προαγωγή της αξιοπιστίας, της ισονομίας και της χρηστής συμπεριφοράς των δημόσιων υπαλλήλων.

Ο έλεγχος τήρησης του ωραρίου των υπαλλήλων των δημοσίων υπηρεσιών αποτελεί αρμοδιότητα των Διευθύνσεων Διοικητικού προσωπικού.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top