Θεοδωρικάκος: Έρχονται 20.000 προσλήψεις στο δημόσιο και 8.000 στους ΟΤΑ

«Υπάρχει αυστηρός προγραμματισμός, δεν κάνει ο καθένας του κεφαλιού του»

Δείτε στο video τις προσλήψεις που προανήγγειλε ο Υπουργός Εσωτερικών 

Για την αναγκαιότητα των σχεδόν 20.000 προσλήψεων στο δημόσιο και των άλλων 8.000 στους ΟΤΑ έκανε λόγο ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Το σύνολο των προσλήψεων γίνεται μέσω ΑΣΕΠ, εμείς κάνουμε τον προγραμματισμό τηρώντας την αρχή 1 προς 1. Τα δυο τελευταία χρόνια (2018 και 2019) έχουν φύγει 20.300 εργαζόμενοι από το δημόσιο, κι έχουμε οριοθετήσει 19.700 προσλήψεις σε Παιδεία, Υγεία, Ασφάλεια, Κοινωνικής Πρόνοια, τομείς που αποτελούν πολιτικές προτεραιότητες», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά.

Τόνισε μάλιστα πως για τις προσλήψεις αυτές υπάρχουν λεφτά, καθώς έχει γίνει αυστηρός προγραμματισμός και δεν κάνει ο καθένας του κεφαλιού του. «Έτσι το κράτος μπορεί να ανταποκριθεί σε βασικές ανάγκες».

Για τις 8.000 προσλήψεις στου ΟΤΑ, ο Τάκης Θεοδωρικάκος ξεκαθάρισε πως «έχουμε συνεννοηθεί με την τρόικα και είναι έξω από τον κανόνα 1 προς 1, καθώς δεν επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του κράτους. 

Αναλυτικά:

  • 2.900 άνθρωποι για το πρόγραμμα κοινωνικής πολιτικής «Βοήθεια στο Σπίτι». 
  • 1.700 άτομα συνοριοφύλακες
  • 2.500 άτομα υγειονομικό προσωπικό
  • 4.500 άτομα στο χώρο της ειδικής αγωγής 
  • 5.250 εκπαιδευτικοί -και άλλοι τόσοι του χρόνου για να καλυφθούν οι ανάγκες της Παιδείας.

Παράλληλα, πέραν των 18.000 προσλήψεων μονίμων «τρέχει» και πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας 35.000 εποχικών στους ΟΤΑ από τον ΟΑΕΔ. 

Εκτός από τις προσλήψεις ο Υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε και στην ψήφο των απόδημων, λέγοντας ότι η κυβέρνηση έκανε τα πάντα για να εξασφαλισθούν οι 200 ψήφοι.

«Σε μια περίοδο που η Ελλάδα απειλείται, που βρίσκεται μπροστά σε σοβαρούς εθνικούς κινδύνους, είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για να δείξουμε ότι οι Έλληνες είμαστε ενωμένοι και αξιοποιούμε τον απόδημο ελληνισμό που αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο για τη χώρα».

Όσο για τα ελληνοτουρκικά; Διεμήνυσε πως η Ελλάδα επαγρυπνά και είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε κατάσταση με ενότητα και αποφασιστικότητα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top