Προσφυγικό: Μετακινήσεις 500 αιτούντων άσυλο - Δεκάδες χιλιάδες σε αναμονή

Αποκλειστικές δηλώσεις του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου στο Star

Δείτε στο βίντεο τις αποκλειστικές δηλώσεις του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουντζούρη, σχετικά με τις προσφυγικές ροές στο Κεντρικό Δελτίο ειδήσεων του Star.

Συνολικά 500 άτομα μετακινούνται από χθες σε δομές φιλοξενίας αιτούντων άσυλο σε όλη την Ελλάδα. Οι 270 αναχώρησαν χθες από τη Μυτιλήνη με το πλοίο της γραμμής, ενώ άλλοι 230 αναχωρούν σήμερα από τη Σάμο. Στο σύνολό τους, πρόκειται για πρόσφυγες ή μέλη ευάλωτων κατηγοριών.

Πού θα γίνουν οι νέες δομές μεταναστών

Στο μεταξύ, παρά την βελτίωση του καιρού, μειωμένες σε σχέση με προηγούμενες περιόδους είναι οι ροές από τα απέναντι μικρασιατικά παράλια προς τα νησιά. Από την περασμένη Τετάρτη μέχρι και σήμερα Τρίτη, στη Λέσβο πέρασαν 284 άτομα, στη Χίο 56 και στη Σάμο 137.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, ο πληθυσμός του καταυλισμού σήμερα ανέρχεται στους 19.122. Συνολικά στις δομές στην ευρύτερη περιοχή της Μυτιλήνης συμπεριλαμβανομένης και της Μόριας, διαμένουν 21.123 αιτούντες άσυλο. 

Μεταναστευτικό: Γενική απεργία αποφάσισαν τα νησιά του Βορείου Αιγαίου

 

Παρ' όλ' αυτά, νωρίτερα σήμερα, και με αφορμή τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό-προσφυγικό, έγινε γνωστή η γενική απεργία που αποφασίστηκε από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου, προκειμένου οι κάτοικοι των νησιών να μπορέσουν να διαμαρτυρηθούν για τα φλέγοντα ζητήματα που τους αφορούν.

Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, μίλησε αποκλειστικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για την ανάγκη μείωσης των προσφυγικών ροών. 

«Έχουμε συναποφασίσει όλοι μια κινητοποίηση δύο ημερών, όπου θα είναι κλειστοί όλοι οι δήμοι και η Περιφέρεια, καθώς και τα καταστήματα την μία μέρα από αυτές. Στη συνέχεια, θα κατέβουμε στην Αθήνα για να επιδώσουμε τα ψηφίσματα προς τον Πρωθυπουργό και τους υπουργούς. Όλα τα σχέδια που καταρτίζονται από την κυβέρνηση για κλειστές ή ανοιχτές δομές προσκρούουν στο γεγονός ότι συνεχώς εισέρχονται μετανάστες στα νησιά», δήλωσε ο Κώστας Μουτζούρης, εξηγώντας ότι μια δομή δεν μπορεί να αντικαταστήσει όλες τις άλλες.

Πέταξαν μπουκάλια στη Χίο - Προπηλάκισαν τον Μηταράκη

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top