Κίναρος: Video από την επιχείρηση αποστολής προμηθειών στην κυρά Ρηνιώ

Αποκαταστάθηκε το ηλεκτρικό ρεύμα στο ακριτικό νησί

Οπτικοακουστικό υλικό από την επιχείρηση αποστολής προμηθειών στην κυρά Ρηνιώ αλλά και την αποκατάσταση του ηλεκτρικού ρεύματος στην Κίναρο, έδωσε στη δημοσιότητα η το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Όπως θα δείτε και στο video, η επιχείρηση έγινε χθες Παρασκευή, προκειμένου η μοναδική κάτοικος της Κινάρου να λάβει όλα τα απαραίτητα για την επιβίωσή της, καθώς είχε μείνει αποκλεισμένη για τρεις ολόκληρες ημέρες από την κακοκαιρία και τους θυελλώδεις ανέμους που έπνεαν στα πελάγη.

Οι συγγενείς και τα παιδιά της 74χρονης Ρηνιώς Κατσοτούρχη καθόντουσαν επί τρία 24ωρα σε αναμμένα κάρβουνα, καθώς της τηλεφωνούσαν αλλά δεν μπορούσα να επικοινωνήσουν μαζί της, επειδή είχαν διακοπεί οι τηλεπικοινωνίες και η ηλεκτροδότηση στο νησί.

Κίναρος: Η στιγμή που διασώστες εντοπίζουν σώα την κυρά Ρηνιώ

Για τον εντοπισμό της κυρά Ρηνιώς σηκώθηκε ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο πέταξε πάνω από την Κίναρο.

Διασώστης κατέβηκε με σκοινί, τη συνάντησε και μίλησε μαζί της για να βεβαιωθεί πως όλα είναι καλά. Η 74χρονη ακρίτας όμως, παρά την περιπέτειά της, τον διαβεβαίωσε πως δεν πρόκειται να εγκαταλείψει το νησί της.

Χθες το δεύτερο ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας μετέφερε στην Κίναρο τεχνικούς προκειμένου να επιδιορθώσουν τις βλάβες, οι οποίες εκτιμάται πως αφορούν το τηλεπικοινωνιακό δίκτυο αλλά και τα φωτοβολταϊκά.

Κίναρος: Βρέθηκε στο σπίτι της η Κυρία Ρηνιώ

Ποια είναι η Ρηνιώ Κατσοτούρχη

Η 74χρονη κυρία Ρηνιώ, που φυλάει «Θερμοπύλες» στο ακριτικό νησί δυτικά της Καλύμνου και της Λέρου και ανατολικά της Αμοργού, εγκαταστάθηκε εκεί με τον σύζυγό της, Μικέ, ο οποίος απεβίωσε στις 10 Ιουνίου του 2013. 

Η ίδια κράτησε την υπόσχεσή που είχε δώσει στον πατέρα της, ότι μια μέρα θα επιστρέψει στην Κίναρο, όπου βρισκόταν το πατρικό της.

Κίναρος: Απογειώθηκε Super Puma για να αναζητήσει την κυρία Ρηνιώ

Στο νησί η καθημερινή της ασχολία ήταν η κτηνοτροφία και η γεωργία. Ο γιος της και η υπόλοιπη οικογένειά της ζουν στην Κάλυμνο, ενώ ένα από τα τρία της παιδιά ζει μόνιμα στην Αυστραλία, όπου είχε μεταναστεύσει και η ίδια με τον σύζυγό της. 

Η κυρία Ρηνιώ ήταν η μοναδική μάρτυρας που αντίκρισε τα συντρίμμια του μοιραίου ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού, Agusta Bell που συνετρίβη νοτιοδυτικά του νησιού τον Φεβρουάριο του 2016.
  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top