Κίναρος: Βρέθηκε στο σπίτι της η Κυρία Ρηνιώ

Η μοναδική κάτοικος του νησιού αγνοείτο τις τελευταίες τρεις μέρες

Δείτε στο βίντεο το αναλυτικό ρεπορτάζ του Κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star σχετικά με την αναζήτηση της Ρηνιώς Κατσοτούρχη.

Τέλος δόθηκε στην αγωνία των συγγενών της Κυρίας Ρηνιώς, της μοναδικής κατοίκου της Κίναρου, η οποία αγνοείτο τις τελευταίες τρεις μέρες.

Κίναρος: Απογειώθηκε Super Puma για να αναζητήσει την κυρία Ρηνιώ

Πριν από λίγο, ελικόπτερο Super Puma της πολεμικής αεροπορίας πλησίασ το νησί με σκοπό την αναζήτηση της 74χρονης κατοίκου, η οποία βρέθηκε στο σπίτι της και είναι καλά στην υγεία της. 

Μάλιστα, το Super Puma που απογειώθηκε από τη Ρόδο για την Κίναρο δεν προσγειώθηκε καθόλου, καθώς διασώστης κατέβηκε με σκοινί και επικοινώνησε με την γυναίκα. Η κυρία Ρηνιώ είπε πως είναι καλά και πως δεν θέλει να φύγει από το ακριτικό νησί, γι' αυτό το ελικόπτερο έφυγε επιτόπου.

Όσον αφορά τις βλάβες, σε ετοιμότητα βρίσκεται νέο ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, από το Κοτρώνι Μαραθώνα, το οποίο θα απογειωθεί μόλις βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες.

Με το δεύτερο ελικόπτερο, θα μεταφερθούν στο ακριτικό νησί τεχνικοί που θα επιδιορθώσουν τις βλάβες, οι οποίες εκτιμάται πως αφορούν το τηλεπικοινωνιακό δίκτυο αλλά και τα φωτοβολταϊκά.

Ποια είναι η Ρηνιώ Κατσοτούρχη

Η 74χρονη κυρία Ρηνιώ, που φυλάει «Θερμοπύλες» στο ακριτικό νησί δυτικά της Καλύμνου και της Λέρου και ανατολικά της Αμοργού, εγκαταστάθηκε εκεί με τον σύζυγό της, Μικέ, ο οποίος απεβίωσε στις 10 Ιουνίου του 2013. 

Δείτε τι είχε πει η κυρία Ρηνιώ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Η ίδια κράτησε την υπόσχεσή που είχε δώσει στον πατέρα της, ότι μια μέρα θα επιστρέψει στην Κίναρο, όπου βρισκόταν το πατρικό της.

Στο νησί η καθημερινή της ασχολία ήταν η κτηνοτροφία και η γεωργία. Ο γιος της και η υπόλοιπη οικογένειά της ζουν στην Κάλυμνο, ενώ ένα από τα τρία της παιδιά ζει μόνιμα στην Αυστραλία, όπου είχε μεταναστεύσει και η ίδια με τον σύζυγό της. 

Η κυρία Ρηνιώ ήταν η μοναδική μάρτυρας που αντίκρισε τα συντρίμμια του μοιραίου ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού, Agusta Bell που συνετρίβη νοτιοδυτικά του νησιού τον Φεβρουάριο του 2016.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top