Κίναρος: Η στιγμή που διασώστες εντοπίζουν σώα την κυρά Ρηνιώ

Η βλάβη στα δίκτυα του νησιού έχουν διακόψει κάθε επικοινωνία μαζί της

Ώρες αγωνίας έζησε η οικογένεια της κυρίας Ρηνιώς Κατσοτούρχη, της μοναδικής κατοίκου, της ακριτικής Κινάρου, καθώς είχαν να επικοινωνήσουν μαζί τους από το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς. 

Κίναρος: Απογειώθηκε Super Puma για να αναζητήσει την κυρία Ρηνιώ

Βίντεο κατέγραψε καρέ καρέ τη στιγμή που οι διασώστες την εντόπισαν σώα, δίνοντας έτσι τέλος στην αγωνία όλης της Ελλάδας. 

Χθες, όταν οι καιρικές συνθήκες το επέτρεψαν απογειώθηκε Super Puma που έφτασε στην Κίναρο. Στο βίντεο φαίνεται η κυρία Ρηνιώ να χαιρετά τους διασώστες, δείχνοντάς τους ότι είναι καλά και ότι δεν χρειάζεται να ανησυχούν. 

Κίναρος: Βρέθηκε στο σπίτι της η Κυρία Ρηνιώ

Ο διασώστης πάτησε μάλιστα στο νησί και μίλησε με την ίδια, προτείνοντάς της τη μεταφορά της σε ασφαλές μέρος στη Ρόδο μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές στην ηλεκτροδότηση και τις τηλεπικοινωνίες που προκάλεσε η κακοκαιρία. 

Εκείνη όμως αρνήθηκε, δηλώνοντάς του ότι είναι καλά και δεν πρόκειται να αφήσει το σπίτι της. 

Η κόρη της μάλιστα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε ότι ο μεγαλύτερος φόβος της μητέρας της είναι οι διακοπές ρεύματος στο νησί. 

«Και για εκείνη ήταν δύσκολες οι μέρες. Ο μεγαλύτερος φόβος της ήταν να μείνει χωρίς ρεύμα. Οπότε και για εκείνη ήταν τεράστια ανακούφιση που άκουσε το ελικόπτερο και κατάλαβε ότι έρχονται για να τη βοηθήσουν», δήλωσε η κόρη της, Ακάνθη Κατσουτόρχη.

Τα παιδιά της 74χρονης, η οποία φυλάσσει «Θερμοπύλες», μιας και είναι η μοναδική κάτοικος του ακριτικού νησιού, ανησύχησαν όταν την καλούσαν στο τηλέφωνο και δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν μαζί της. 

Ειδοποίησαν έτσι τις αρχές και αμέσως κινητοποιήθηκε ο κρατικός μηχανισμός για να διαπιστωθεί αν είναι καλά στην υγεία της. 

Τελικά όλα πήγαν καλά και όπως διαπιστώθηκε οι βλάβες στα δίκτυα του νησιού είχαν σαν αποτέλεσμα να διακοπεί κάθε επικοινωνία με την ηλικιωμένη γυναίκα. 

Ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού με εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό, προσγειώθηκε στο νησί και ξεκίνησαν οι εργασίες για την αποκατάσταση των βλαβών στα δίκτυα. 

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε το πρωί της Πέμπτης με τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή και του ζήτησε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τον εντοπισμό της και την αποκατάσταση της επικοινωνίας με το νησί.

H κυρία Ρηνιώ, έχει ξεκαθαρίσει ότι θα μείνει στο νησί μέχρι τέλους, έχοντας πάντα υψωμένη στο σπίτι της την ελληνική σημαία.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top