Επεισόδια στο Μαρούσι: Προσπάθησαν να επανακαταλάβουν την «έπαυλη Κουβέλου»

Αντιεξουσιαστές έσπασαν βιτρίνες και καταστήματα- Με χημικά απάντησε η ΕΛΑΣ

Συμπλοκές μεταξύ αστυνομικών κι αντιεξουσιαστών σημειώθηκαν στον σταθμό του ΗΣΑΠ, στο Μαρούσι, τη στιγμή μάλιστα που τα καταστήματα ήταν ανοιχτά και αρκετός κόσμος βρισκόταν στον κεντρικό δρόμο της περιοχής. Οι αντιεξουσιαστές έσπασαν τζαμαρίες, έγραψαν συνθήματα και δε δίστασαν να τραυματίσουν έναν αστυνομικό αλλά κι έναν πολίτη.

Ομάδα αντιεξουσιαστών επιχείρησε να επανακαταλάβει την «έπαυλη Κουβέλου» στο Μαρούσι. Το κτίριο τελούσε υπό κατάληψη από το 2010 κι εκκενώθηκε την περασμένη Τρίτη 17 Δεκεμβρίου. 

Μαρούσι: Επίθεση σε τράπεζα μετά την εκκένωση της κατάληψης Κούβελου

Ειδικότερα, στις 11 το πρωί της Κυριακής, ομάδα περίπου 50 ατόμων επιχείρησε δίχως επιτυχία την επανακατάληψη του εκκενωμένου κτιρίου στην περιοχή. Οι νεαροί απωθήθηκαν από διμοιρίες των ΜΑΤ.

Λίγη ώρα αργότερα τουλάχιστον 150 άτομα πραγματοποίησαν πορεία στην κεντρική αγορά στο Μαρούσι, γράφοντας συνθήματα και σπάζοντας τουλάχιστον τρεις βιτρίνες των ανοικτών καταστημάτων. Ακόμη, προκάλεσαν φθορές σε μία τράπεζα και ένα ΑΤΜ. 

Φθάνοντας στον σταθμό του ΗΣΑΠ και επιχειρώντας να μπουν μέσα συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ, πετώντας καρέκλες και τραπέζια από γειτονικό ταχυφαγείο!  Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών, δακρυγόνων και κρότου-λάμψης. 

Η ένταση εκτονώθηκε όταν οι αντιεξουσιαστές τράπηκαν σε φυγή. Ωστόσο, αγανακτισμένοι είναι οι κάτοικοι και οι έμποροι της πόλης. 

ρεπορτάζ: Μιχάλης Λαγάνης
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top