Ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο διαφορετικό από τα άλλα

Το «οικολογικό» έλατο που γεννά... ζωή

Δείτε τη φωταγώγηση του οικολογικού δέντρου στις Καλυθιές

Το πιο πρωτότυπο χριστουγεννιάτικο δέντρο φωταγωγήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου στο χωριό Καλυθιές της Ρόδου. Ο πολιτιστικός, περιβαλλοντικός σύλλογος «Φάρος» με τη συμμετοχή των μαθητών της περιοχής ανέλαβαν φέτος τον στολισμό ενός διαφορετικού δέντρου και έστειλαν ένα ηχηρό οικολογικό μήνυμα.

Χριστούγεννα στο Σύνταγμα - Πώς στολίστηκε τα τελευταία 20 χρόνια!

Γιατί, όμως, είναι τόσο ξεχωριστό;

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο στις Καλυθιές… δεν είναι δέντρο! Αποτελείται από μια εξάμετρη, μεταλλική βάση, γεμάτη από 240 γλαστράκια που περιέχουν από δύο μικρά κυπαρίσσια και πεύκα το καθένα. Μετά το πέρας των εορτών, τα μικρά αυτά δεντράκια θα φυτευτούν σε περιοχή, όπου βρίσκεται η μικρή χωματερή της περιοχής. Οπότε, αντί να αφαιρεθεί ένα ακόμα έλατο από το οικοσύστημα, θα προστεθούν γύρω στα 500 ακόμα δεντρύλλια που θα ενισχύσουν το φυσικό περιβάλλον του χωριού.

 

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο στις Καλυθιές αποτελείται από 500 μικρά, φυσικά πεύκα και κυπαρρίσια

 «Μύρισε» Χριστούγεννα: Εντυπωσιακές φωτογραφίες από το κέντρο της πόλης!

Το πρωτότυπο, οικολογικό δέντρο είναι στολισμένο με ανακυκλώσιμα, μεταλλικά τενεκεδάκια, τα οποία ζωγράφισαν οι μαθητές των σχολείων του χωριού. 

Οι μαθητές έφτιαξαν οικολογικά στολίδια από ανακυκλώσιμα υλικά

«Σκοπός της εν λόγω δράσης είναι να αποκτήσουν τα παιδιά μας οικολογική συνείδηση. Για τον λόγο αυτό, συμμετείχαν ενεργά στον στολισμό με τη δημιουργία οικολογικών στολιδιών από ανακυκλώσιμα υλικά», δήλωσε στο star.gr η πρόεδρος του συλλόγου κα Ζωή Γρηγορά.

Βραζιλία: Φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Κοπακαμπάνα

Αναλογιζόμενοι ότι κάθε χρόνο κόβονται περισσότερα από 40 εκατομμύρια δέντρα παγκοσμίως μόνο τις ημέρες των Χριστουγέννων, η δράση των Καλυθιών αποτελεί το παράδειγμα προς μίμηση.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top