Άναψε το «Δέντρο των Ευχών» στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων

Το «παρών» έδωσαν φίλοι του «Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο-ΕΛΠΙΔΑ»

Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη μαζί με ένα παιδί τοποθετεί το πρώτο στολίδι

Μια μαγική χριστουγεννιάτικη γιορτή, με τον αληθινό Αϊ -Βασίλη, από το Ροβανιέμι της Φινλανδίας, και το άναμμα του πιο φωτεινού και αισιόδοξου χριστουγεννιάτικου δέντρου, του «Δέντρου των Ευχών», πραγματοποιήθηκε στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ», την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019.

Πραγματοποιήθηκε το Διεθνές Αρχαιολογικό Συνέδριο «Τροία-Τενέα–Ρώμη»

Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη συνάντησε δύο κορυφαίους παραολυμπιονίκες

Ρώμη: Οι εργασίες του High Level Meeting στο κτίριο της SIOI

Η Πρόεδρος του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη υποδέχτηκε, μαζί με τα παιδιά στο προαύλιο της Ογκολογικής Μονάδας, τον Αϊ Βασίλη ο οποίος κατέφθασε από το μακρινό Ροβανιέμι, συνοδευόμενος από τον Φινλανδό Πρέσβη στην χώρα μας Juha PYYKKÖ και τη σύζυγό του, Riitta LAAKSO.

Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη μαζί με τα παιδιά υποδέχονται τον Άι Βασίλη στο προαύλιο της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων.

Μανώλης Παπασάββας Διοικητής Νοσοκομείων Παίδων Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ και Π&Α ΚΥΡΙΑΚΟΥ, ο Πρέσβης της Ουκρανίας Σεγίι Σουτένκο, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, ο Πρέσβης της Φινλανδίας Juha Pyykko με τη σύζυγό του Rita Laakso

Το τεχνητό χιόνι που έπεφτε στην Ογκολογική Μονάδα και οι χριστουγεννιάτικες μελωδίες της μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού που αντηχούσαν από άκρη σε άκρη στην Ογκολογική Μονάδα, δημιουργούσαν μια μοναδική γιορτινή ατμόσφαιρα χαράς και αισιοδοξίας.

Παρόντες στην ζεστή εκδήλωση αγάπης ήταν ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» και «Π. & Α. Κυριακού» κ. Μανώλης Παπασάββας, ο Πρέσβης της Ουκρανίας κ. Σεγίι Σουτένκο, η Γενική Πρόξενος της Ουκρανίας στην Ελλάδα κα Anna Tischenko, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Ογκολογικής Μονάδας, ο ηθοποιός και Τομεάρχης Πολιτισμού στην Περιφέρεια Αττικής κ. Χάρης Ρώμας καθώς και μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων «ΕΛΠΙΔΑ» και «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» συμμετέχοντας και εκείνοι στην χαρά των παιδιών.

Αγάπη Ντούμου, Μανώλης Παπασάββας,  Σεγίι Σουτένκο, Χάρης Ρώμας, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Κάτια Ζυγούλη, Σάκης Ρουβάς, Μιχάλης Χατζηγιάννης,  Juha Pyykko με τη σύζυγό του Rita Laakso, Ζέτα Μακρυπούλια

Η παρουσία των «Καλλιτεχνών για την ΕΛΠΙΔΑ» Σάκη Ρουβά, ο οποίος συνοδευόταν από την σύζυγό του Κάτια Ζυγούλη, και Μιχάλη Χατζηγιάννη, ο οποίος συνοδευόταν από τη Ζέτα Μακρυπούλια, έδωσαν ακόμα μεγαλύτερη χαρά στα παιδιά.

Αμέσως μετά, μικροί και μεγάλοι κατευθύνθηκαν στον εσωτερικό χώρο της Μονάδας για να ανάψουν όλοι μαζί το «Δέντρο των Ευχών» και να γράψουν στα στολίδια που θα κοσμούν τα κλαριά του ευχές για «υγεία» και «αγάπη» που χαρίζουν δύναμη στα παιδιά, που αυτές τις ημέρες νοσηλεύονται και στις οικογένειές τους.

«Εύχομαι όλα τα παιδιά μας να γίνουν γρήγορα καλά και να επιστρέψουν στα σπίτια τους γερά και υγιή. Μέσα από τις νέες μας συνεργασίες με τα μεγαλύτερα ερευνητικά κέντρα του κόσμου, όπως είναι το Dana Farber Cancer Institute, έχουμε στόχο τέσσερα στα τέσσερα παιδιά μας να γίνονται καλά. Η ευχή μου είναι αυτό το νοσοκομείο αυτό να γίνει μια μεγάλη παιδική χαρά γεμάτη με υγιή και χαρούμενα παιδιά. Καλές γιορτές σε όλους!» είπε η κυρία Βαρδινογιάννη.

Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη με τον Σάκη Ρουβά και την Κάτια Ζυγούλη

Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη και τη Ζέτα Μακρυπούλια

Η χριστουγεννιάτικη πάρασταση των μικρών ασθενών προκάλεσε συγκίνηση

Στη συνέχεια οι μικροί ασθενείς παρουσίασαν στους παραβρισκόμενους μια όμορφη χριστουγεννιάτικη παράσταση με τραγούδια και ποιήματα προκαλώντας μεγάλη συγκίνηση.

Η γιορτή κορυφώθηκε όταν ο αληθινός Αϊ Βασίλης μαζί με τον παγοκολλητό του Frodi, τον ήρωα των Χριστουγέννων, μοίρασαν στα παιδιά αμέτρητα χριστουγεννιάτικα δώρα, ενώ τον συντονισμό της εκδήλωσης έκανε η Ζέτα Μακρυπούλια.

 Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη με την μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού

 Τα παιδιά της Μονάδας στολίζουν το Δέντρο των Ευχών

Μαγική χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στην Ογκολογική Μονάδα 

Η επίσκεψη του αληθινού Αϊ -Βασίλη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο μιας σειράς εορταστικών εκδηλώσεων και δράσεων που έχει προγραμματίσει η Κοινωνική Υπηρεσία του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο», υπό την επιμέλεια της Υπεύθυνης της Κοινωνικής Υπηρεσίας και Διευθύντριας του «Ξενώνα της ΕΛΠΙΔΑΣ» κυρίας Άννας Παναγοπούλου, ενόψει των Χριστουγέννων, έτσι ώστε τα παιδιά που αυτές τις ημέρες νοσηλεύονται να μπορέσουν να νιώσουν την μαγεία των Χριστουγέννων.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο αληθινός Αϊ Βασίλης από το Ροβανιέμι ήρθε στην Ελλάδα καλεσμένος του «Santa Claus Kingdom», υπό την αιγίδα της Φιλανδικής Πρεσβείας. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top