Τραγωδία στο Ίλιον: Είχε γίνει καταγγελία για παραμέληση για το αγοράκι

Φέρεται να παγιδεύτηκε στον καναπέ - κρεβάτι και να πέθανε από ασφυξία

Δηλώσεις από τους γείτονες της οικογένειας στο star.gr

Μία ακόμα οικογενειακή τραγωδία σημειώθηκε, αυτή τη φορά στο Ίλιον. Στις 05:40 το πρωί μία μητέρα μετέφερε αναίσθητο σε ιδιωτική κλινική το μόλις 2,5 ετών αγοράκι της. 

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, το παιδί πέθανε από ασφυξία, καθώς εγκλωβίστηκε σε έναν καναπέ-κρεβάτι που είχαν στο σπίτι τους. Το αγοράκι φέρεται να έπαιζε είτε μόνο του, είτε με το αδελφάκι του και να κρύφτηκε στον αποθηκευτικό χώρο του κρεβατιού. Οι γονείς είχαν ξαπλώσει για να κοιμηθούν και δεν κατάλαβαν τι είχε συμβεί. Περίπου στις 05:00 το πρωί η μητέρα το αναζήτησε και όταν το εντόπισε, το μετέφερε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Η οικογένεια έχει ένα ακόμα παιδάκι, τεσσάρων ετών.  

Δικογραφία σε βάρος της μητέρας

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε η μητέρα, το αγοράκι έφερε και μια μελανιά στο μέτωπο. Πιθανολογείται ότι έπεσε με το κεφάλι μέσα στο κρεβάτι - μπαούλο, έχασε τις αισθήσεις του κατά την πτώση και έτσι δεν κατάφερε να φωνάξει βοήθεια.

Την υπόθεση θανάτου του παιδιού έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, ενώ η ιατροδικαστική εξέταση θα διαπιστώσει τα ακριβή αίτια θανάτου του.

Διφθερίτιδα: Φως στα αίτια θανάτου του 8χρονου από εργαστήριο της Αγγλίας

Η μητέρα του αγοριού φώναζε «σώστε το παιδί μου"»

Μιλώντας στο star.gr, ο διοικητικός διευθυντής της Γενικής Κλινικής «Ταξιάρχαι», Αλέξανδρος Κοκκινάκης, όπου μετέφερε η μητέρα το παιδί, είπε πως η γυναίκα ήταν σε κατάσταση σοκ. 

Μπήκε τρέχοντας στην κλινική στις 05:40 το πρωί, φωνάζοντας «σώστε το παιδί μου». Ο γιατρός που το παρέλαβε διαπίστωσε ότι είναι νεκρό και αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία που έχει αναλάβει και τις έρευνες.

Ακούστε τι δήλωσε στο star.gr o διοικητικός διευθυντής της Γενικής Κλινικής «Ταξιάρχαι»

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» είχε προεδοποιήσει για παραμέληση

Αφότου έγινε γνωστή η τραγωδία με το 2,5 ετών παιδάκι, το «Χαμόγελο του Παιδιού» έβγαλε ανακοίνωση όπου αναφέρει ότι είχε δεχθεί κλήση τον Σεπτέμβριο «που αφορούσε σε συνθήκες παραμέλησης εντός της συγκεκριμένης οικογένειας». 

Άμεσα, όπως γίνεται σε κάθε ανάλογη καταγγελία, ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελία Ανηλίκων ώστε να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες.

Τι λένε οι γείτονες της οικογένειας

Περίπου στις 05:00 τα ξημερώματα, γειτόνισσα που σηκώθηκε για να πάει στη δουλειά της, άκουσε τη μητέρα του παιδιού να σπαράζει και να λέει στον σύζυγό της «το παιδί με ακούς; Να προλάβουμε το παιδί». Εκείνος προσπαθούσε να την ηρεμήσει, ενώ παράλληλα ακούγονταν κάτι ήχοι σαν παλαμάκια, με το ζευγάρι πιθανότατα να προσπαθεί να επαναφέρει το παιδί. 

Μιλώντας στα κανάλια, ένας άλλος γείτονας περιέγραψε πως η μητέρα ούρλιαζε πάνω στον πανικό της. «Ίσως ο σύζυγος να ήταν λίγο συνειδητοποιημένος για το τι είχε συμβεί, ενώ η μάνα ήταν σε έξαλλη κατάσταση. Πίστευε ότι ζούσε το παιδάκι, ενώ ο πατέρας είχε καταλάβει το κακό».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top