Ανακαλείται νοθευμένο ελαιόλαδο από τον ΕΦΕΤ

«Αν το έχετε προμηθευτεί μην το καταναλώσετε»

Το νοθευμένο ελαιόλαδο Golden Greece

Το «εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Golden Greece» ανακαλεί ο ΕΦΕΤ (Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων), καθώς μετά από ελέγχους διαπιστώθηκε πως δεν τηρεί τις προδιαγραφές ποιότητας και ότι κατατάσσεται στην κατηγορία του Πυρηνελαίου.

Με ανακοίνωσή του ο ΕΦΕΤ αναφέρει ότι επί της μεταλλικής συσκευασίας 5 λίτρων αναγράφεται πως το ελαιόλαδο είναι 100% ελληνικό προϊόν, τονίζοντας πως δεν αναγράφονται ημερομηνία ανάλωσης και αριθμός παρτίδας,

«Το προϊόν επωλείτο από το κατάστημα Ιονίδης Διονύσιος (Νέο Συρράκο 35 στην Ελευθερούπολη Καβάλας) και αγοράσθηκε από την Golden Greece LTD, (Import-Export, Ul. Han Krum 40 str., 8000 Burgas Bulgaria)».

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το ανωτέρω μη κανονικό–νοθευμένο προϊόν από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το εν λόγω προϊόν να μην το καταναλώσουν.

Όπως δήλωσε ο κ. Βορίδης, με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό, «δεν πρόκειται να υπάρξει καμία ανοχή απέναντι σε τέτοιου είδους φαινόμενα» και υπενθύμισε ότι «στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξει αυστηροποίηση του κυρωτικού πλαισίου με σκοπό την πλήρη πάταξη της νοθείας και των παράνομων ελληνοποιήσεων».

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ο ΕΦΕΤ, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, είναι αποφασισμένοι να προστατέψουν το εθνικό μας προϊόν, την εγχώρια παραγωγή και τους καταναλωτές από παρόμοιες ενέργειες που ήδη οδηγούνται προς τις εισαγγελικές αρχές.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top