Κινέτα: «Θα πνιγούμε αν δεν γίνουν έργα»

Ανύπαρκτα τα αντιπλημμυρικά μέτρα μετά την πυρκαγιά του 2018

«Πνίγηκε» η Κινέτα τα ξημερώματα της Δευτέρας, μετά το καταστροφικό πέρασμα του «Γηρυόνη», λόγω των ανύπαρκτων αντιπλημμυρικών έργων από πολιτικό μηχανικό, μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 2018.

Όπως αποκαλύπτει το ρεπορτάζ της Τασούλας Παπανικολάου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, δεν έχει δημοπρατηθεί καν η μελέτη και οι ευθύνες γίνονται για άλλη μια φορά ορμητικός χείμαρρος που πνιγεί τους υπευθύνους. 

Το νερό από τα καμένα Γεράνεια Όρη κατεβαίνει με απίστευτη ορμή προς τη θάλασσα και παρασύρει κορμούς δέντρων, κορμοδέματα και σκουπίδια. Ο μεγάλος όγκος σταματά πάνω στη γέφυρα της Πίκκας, δημιουργώντας το φαινόμενο της «λεκάνης» που ξεχειλίζει- οτιδήποτε υπάρχει δεξιά και αριστερά και σε απόσταση 500 μέτρων καταστρέφεται. 

Τραγωδία στο Αντίρριο: Έλληνες και οι δύο νεκροί του ιστιοφόρου

Εθνική Οδός Αθηνών – Κορίνθου: Άνοιξε το ρεύμα προς Αθήνα

Kινέτα: Aγνοείται 44χρονος μετά την κακοκαιρία «Γηρυόνης»

Κανένα προληπτικό έργο δεν έγινε μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 2018

Οι αρχές, από το καλοκαίρι του 2018, γνώριζαν ότι σε περίπτωση ισχυρής καταιγίδας η περιοχή θα πνιγεί. Ωστόσο, το δασαρχείο τοποθέτησε πρόχειρα κομποδέματα στο βουνό, αλλά δεν ήταν αρκετά, όπως αποδείχθηκε.

Σύμφωνα με τον καθηγητή γεωλογίας, Ευθύμιο Λέκκα, η περιοχή βρίσκεται σε χειρότερη κατάσταση από ότι ήταν προηγουμένως, λόγω της άστοχης επιστημονικής και τεχνικής παρέμβασης.

Η πρώην περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, ομολογεί ότι στην συγκεκριμένη περιοχή η μόνη ενέργεια που έγινε ήταν ο καθαρισμός των ρεμάτων. Από την πλευρά του, ο νυν περιφερειάρχης, Νίκος Πατούλης, ισχυρίζεται ότι η μελέτη βρίσκεται ακόμα σε διαδικασία δημοπράτησης.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι οι μελέτες στην περιοχή πρέπει να ξεκινήσουν από την αρχή, ώστε να γίνουν τα σωστά έργα και να μην κινδυνεύουν άνθρωποι και περιουσίες με κάθε νεροποντή.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών επισκέφθηκε την περιοχή και ανακοίνωσε ότι οι πληγέντες θα αποζημιωθούν

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top