Γαστούνη: Ο 12χρονος θα δώσει ζωή σε άλλα παιδιά μετά τον θάνατό του

Σπουδαία απόφαση των γονιών του

Μεγαλείο ψυχής και απίστευτη δύναμη επέδειξαν οι γονείς του 12χρονου Σταύρου από τη Γαστούνη, ο οποίος έπεσε από φωταγωγό κατά τη διάρκεια παιχνιδιού. Ο μικρός πρωταθλητής του καράτε έδωσε τιτάνια μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, αλλά χθες οι γιατροί ανακοίνωσαν στους τραγικούς γονείς πως είναι εγκεφαλικά νεκρός. 

Γαστούνη: Παιδί έπεσε σε φωταγωγό πολυκατοικίας

Οι γιατροί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου έκαναν ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για να κρατήσουν στη ζωή τον 12χρονο. Χθες, Παρασκευή, του έκαναν όλα τα τεστ, από τα οποία διαπιστώθηκε πως το παιδί δεν γυρίζει πίσω. 

Ακολούθησε μια μεγάλη συζήτηση με τους γονείς, οι οποίοι μέσα στην απέραντη και αβάσταχτη θλίψη τους αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανα του παιδιού τους. 

Γαστούνη: Υπέκυψε στα τραύματά του ο 12χρονος που έπεσε σε φωταγωγό

Έτσι, ο μικρός Σταύρος, μετά τον θάνατό του θα δώσει ζωή σε άλλους ανθρώπους που θα πάρουν την καρδιά του, το ήπαρ, τους νεφρούς και τους κερατοειδείς του. 

Όπως δήλωσε στο thebest.gr ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του Νοσοκομείου του Ρίου, Α. Ηλιάδης, ο Σταύρος ήταν πάντα ένα παιδί που ήθελε να βοηθάει και έτσι θα κάνει και τώρα, αφού θα χαρίσει ζωή μέσα από τον θάνατό του. 

«Ήταν ένας εξαιρετικός μαθητής, ένας εξαιρετικός χαρακτήρας, βοηθούσε όλα τα υπόλοιπα παιδιά. Ένα υπόδειγμα αθλητή. Έχει παίξει 10 αγώνες, έχει πάρει 20 χρυσά, δεν είχε χάσει ποτέ το παιδί αυτό. Ήταν ατύχημα, παιδιά έπαιζαν κι έγινε ένα λάθος βήμα πάνω στο παιχνίδι και το παιδί έφυγε στο κενό. Μεγάλο πλήγμα για το χωριό», είπε η προπονήτριά του στο καράτε, Ελένη Κότσιρη.

Ο 12χρόνος Σταύρος το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής βρισκόταν σε ακάλυπτο χώρο σπιτιού κι έπαιζε με τους φίλους του. Υπό αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες, ο μικρός πρωταθλητής του καράτε πάτησε πάνω σε πλεξιγκλάς, το οποίο υποχώρησε, με αποτέλεσμα το παιδί να βρεθεί στο κενό από ύψος 12 μέτρων. 

Αμέσως διακομίστηκε στο νοσοκομείο Αμαλιάδας και από εκεί στο νοσοκομείο του Ρίου με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Όλες αυτές τις μέρες τόσο ο Σταύρος, όσο και οι γιατροί του έδιναν μάχη για να παραμείνει στη ζωή και να ανοίξει πάλι τα μάτια του. 

Την Παρακευή όμως όλες οι ελπίδες χάθηκαν, αφού ήταν πλέον εγκεφαλικά νεκρός. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top