Παιχνίδι πνιγμού: Η επικίνδυνη μόδα που ανησυχεί γονείς και εκπαιδευτικούς

Τα σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσουν οι γονείς

Μάστιγα κινδυνεύει να γίνει το παιχνίδι του πνιγμού στην Ελλάδα.  Στο Λασίθι, παρενέβη εισαγγελέας, καμπανάκια χτυπούν και γιατροί, ενώ ιδιαίτερα ανήσυχοι είναι οι γονείς.

Κανείς δεν γελάει, κανείς δεν διασκεδάζει με το... υποτιθέμενο παιχνίδι του πνιγμού.  Αντιθέτως, γονείς και εκπαιδευτικοί έχουν χάσει τον ύπνο τους. 

Παρέμβαση εισαγγελέα για το παιχνίδι του πνιγμού 

Το θέμα έκανε τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λασιθίου να παρέμβει. Με επιστολή του εφιστά την προσοχή. Ελλοχεύει ο κίνδυνος το παιχνίδι του πνιγμού να λάβει τα χαρακτηριστικά «νεανικής μόδας». 

Παιχνίδι πνιγμού: Ανήσυχοι οι γονείς από την επικίνδυνη… μόδα

Παιχνίδι πνιγμού: Τα σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσουν οι γονείς

Το διαδίκτυο και τα social media κάνουν όλο και πιο δημοφιλές το επικίνδυνο παιχνίδι. Κι αυτό γιατί στο μυαλό των παιδιών ενεργοποιείται το σύνδρομο του μιμιτισμού. 

Παιχνίδι πνιγμού: Έτσι πήγε να χάσει τη ζωή του ο 12χρονος στο Λουτράκι

«Οι γονείς μπορούν να προλάβουν αν είναι καλά ενήμεροι. ενα παιδί που αποσύρεται και εμφανίζεται με κόκκινα μάτια, ή βλέπουμε στο δωμάτιο αλυσίδες και λουριά, όλα αυτά μας βάζουν σε υποψία, ή σημάδια στο λαιμό» λέει ο Δημήτρης Παπαδημητριάδης MD MSc, ψυχίατρος και ψυχοθεραπευτής. 

Στις ΗΠΑ από το 1995 έως το 2007,  82 παιδιά ηλικίας 6 έως 19 ετών έχασαν τη ζωής τους από το παιχνίδι του πνιγμού. Στη χώρα μας το φαινόμενο έχει σημάνει συναγερμό. Ευχή όλων να μην υπάρξουν άλλα θύματα.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star


 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top