Παιχνίδι πνιγμού: Ανήσυχοι οι γονείς από την επικίνδυνη… μόδα

Μαθητές περιγράφουν το παιχνίδι που βάζει σε κίνδυνο τη ζωή τους

Σοκ προκαλούν  οι μαρτυρίες μαθητών  για το πώς παίζεται το  επικίνδυνο παιχνίδι που προκαλεί πνιγμό. 

Παιχνίδι πνιγμού: Έτσι πήγε να χάσει τη ζωή του ο 12χρονος στο Λουτράκι

«Κάθεσαι, παίρνεις βαθιές ανάσες και μετά απλά σε κρατάνε από το στήθος και λιποθυμάς για λίγα δευτερόλεπτα. Μετά για ένα, ενάμιση λεπτό είσαι ζαλισμένος», λέει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ένας μαθητής. 

Λουτράκι: 12χρονος στο νοσοκομείο από το «παιχνίδι του πνιγμού»

Είναι μόλις 14 ετών και όπως παραδέχεται έχει δοκιμάσει να παίξει το επικίνδυνο παιχνίδι ήδη μια φορά. Και δεν είναι ο μοναδικός. Αρκετοί έφηβοι, ακόμα και μέσα στα σχολεία τους, επιδίδονται στο παιχνίδι του πνιγμού. 

Αυτό που αγνοούν είναι ότι μπορεί να προκαλέσει ακόμα και θάνατο. Τα παιδιά  καταγράφουν σε βίντεο τα όσα κάνουν, ενώ είναι πολλοί οι μαθητές που λένε πως δέχονται πιέσεις από μεγαλύτερους για να παίξουν το παιχνίδι. 

Πριν λίγες μέρες ένας 12χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο χωρίς τις αισθήσεις του, αφού έπαιξε το συγκεκριμένο παιχνίδι. Εκείνος στάθηκε τυχερός. 

Το choking game, όπως είναι γνωστό, έχει γίνει επικίνδυνη μόδα. Στην Αμερική έχουν καταγραφεί 82 θάνατοι εφήβων τα τελευταία χρόνια, όπως ο 11χρονος Κέρτις. Στην Αμερική οι γονείς κάνουν εκστρατεία κατά του παιχνιδιού, καθώς αρκετά έχουν κινδυνεύσει. 

Το choking game μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ζημιές στον έφηβο που το παίζει, όπως παράλυση στο κεντρικό νευρικό σύστημα και  απώλεια μνήμης.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top