Πατέρας μικρού Παναγιώτη-Ραφαήλ: «Ο κόσμος έβαλε πλάτη όταν γονατίσαμε»

Σε τρεις μέρες η αναχώρηση του παιδιού για τη Βοστώνη

Σε τρεις μερες ξεκινά το ταξίδι της ελπίδας για τον μικρό Παναγιώτη Ραφαήλ που συγκίνησε το πανελλήνιο με την περιπέτεια της υγείας του. 

Ο Γιώργος Γλωσσιώτης, πατέρας του μικρού Παναγιώτη- Ραφαήλ, μίλησε στο Star για τη μεγάλη αγωνία του. Εκείνος και η σύζυγός του είναι χαρούμενοι, ανυπομονούν να φτάσουν στη Βοστώνη, να κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις και να προχωρήσουν στη γονιδιακή θεραπεία.

Έλληνας καθηγητής του Χάρβαρντ ο γιατρός του μικρού Παναγιώτη Ραφάηλ

«Τους ευχαριστώ όλους, όλο τον κοσμο. Το πρόβλημα μου το έκανε δικό του πρόβλημα, είναι απίστευτο και πάρα πολύ συγκινητικό όλο αυτό που συνέβη, έβαλε πλάτη ο κόσμος. Πλάτη τη στιγμή που γονατίσαμε», λέει χαρακτηριστικά ο πατέρας του μικρού μαχητή.

Τα μεγάλα εκφραστικά ματάκια του Παναγιώτη Ραφαήλ συγκίνησαν όλους τους Έλληνες και σε δύο μερες το όνειρο της οικογένειας να μεταφερθεί το παιδί στη Βοστώνη γίνεται πραγματικότητα. Εκεί, θα τους περιμένει ο κορυφαίος Έλληνας παιδονευρολόγος, Βασίλης Δάρρας, ο οποίος θα χορηγήσει ενδοφλεβίως την αγωγή στο παιδί τους.

«Ο Έλληνας γιατρός μας εμπνέει σιγουριά»

«Είναι κορυφαίος γιατρός, παγκοσμίου φήμης.Το γνωρίζαμε οτι αυτός θα μας κάνει τη θεραπεία. Ήταν κι ένας λόγος που απευθυνθήκαμε σε αυτή την κλινική. Έχει τεράστια εμπειρία σε αυτού του είδους θεραπείες, μας εμπνέει σιγουρια», αναφέρει ο πατέρας του Παναγιώτη-Ραφαήλ, ενώ αποκαλύπτει πως έχει μιλήσει ήδη τηλεφωνικά με τον γιατρό. 

Αξίζει να σημειωθεί, πως η πολιτεία της Μασαχουσσέτης εμπεριέχει το πακέτο του προγεννητικού ελέγχου γι' αυτή την πάθηση ενώ, στην Ελλάδα δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο.

 Ο Δρ. Βασίλης Δάρρας δηλώνει χαρακτηριστικά: «Η θεραπεία θα πρέπει να χορηγηθεί αμέσως μετά τη γέννηση του παιδιού, εντός ολίγων εβδομάδων, ώστε να αποτραπεί η εκδήλωση της νωτιαίας μυϊκής ατροφίας. Στα παιδιά, λοιπόν, που έχει εκδηλωθεί η συμπτωματολογία της νόσου, ελπίζουμε σε βελτιώσεις στην κινητική λειτουργία τους και ως προς την επιβίωσή τους».

Μέχρι και αυτή την ώρα, οι γονείς του μικρού ρυθμίζουν τις τελευταίες λεπτομέρειες για την αναχώρησή τους, η οποία θα γίνει με νοσοκομειακό αεροπλάνο. Οι ευχές όλων συντροφεύουν το μικρό αγοράκι, το οποίο φεύγει για το πιο σημαντικό ταξίδι της ζωής του.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top