Ένταση και επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ- Μολότοφ, χημικά, τραυματίες και προσαγωγές

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου

Δείτε στο video του star.gr όλα όσα γίνονται στην ΑΣΟΕΕ

Μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο Οικονομικό πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ)  μεταξύ αστυνομικών και κουκουλοφόρων, η αστυνομία έδωσε ξανά στην κυκλοφορία το μεσημέερι την οδό Πατησίων, που είχε κλείσει. Ωστόσο, πορεία πραγματοποιήθηκε από φοιτητές λίγο αργότερα, στην Πατησίων, με το κεντρικό πανό τους να γράφει "κάτω τα χέρια από το άσυλο".

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της αστυνομίας, δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν ενώ τρία άτομα έχουν προσαχθεί.

Νωρίτερα, περίπου 80 νεαρά άτομα και αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν στον προαύλιο χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ), που παραμένει κλειστό μέχρι τις 17 Νοεμβρίου, σύμφωνα με την απόφαση της Συγκλήτου.

Ομάδα ατόμων επιτέθηκε έξω από την ΑΣΟΕΕ με πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα εναντίον αστυνομικών των ΜΑΤ, που έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης για να απωθήσουν τους νεαρούς.

Φωτογραφία: ΙnTime

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Σε συνέχεια συνοπτικής Ανακοίνωσης σχετικά με σημερινό περιστατικό στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ανακοινώνονται αναλυτικά τα γεγονότα, ως προς το χρονικό της εισόδου των ατόμων στους χώρους του Πανεπιστημίου:
•  την 12:30 ώρα, (100) περίπου άτομα προσέγγισαν το Οικονομικό Πανεπιστήμιο και αφού έσπασαν με κόφτη το λουκέτο της εξωτερικής εισόδου, επιχείρησαν να εισέλθουν στον προαύλιο χώρο,
•  οι αστυνομικές δυνάμεις που επενέβησαν για να αποτρέψουν την είσοδο δέχτηκαν επίθεση από τα άτομα, πολλά από τα οποία χρησιμοποίησαν καδρόνια κ.α. αντικείμενα, 
•  για να αποκλιμακώσουν τις επιθέσεις, αναγκάστηκαν να κάνουν χρήση δακρυγόνων, 
• στο προαύλιο του Οικονομικού Πανεπιστημίου κατάφεραν να εισέλθουν (70) περίπου από τα άτομα, τα οποία παρέμειναν μέχρι την 14:45 ώρα, οπότε και αποχώρησαν.

Από τις επιθέσεις κατά των αστυνομικών δυνάμεων τραυματίστηκαν 2 αστυνομικοί, που διακομίστηκαν στο 401 Γ.Σ.Ν. Αθηνών, ενώ κατά τη διάρκεια του περιστατικού προσήχθησαν 3 άτομα.

Υπενθυμίζεται, ότι η αστυνομία, κατά τη διάρκεια επιχείρησης που πραγματοποίησε χθες το πρωί σε εσωτερικούς χώρους της ΑΣΟΕΕ, βρήκε, μεταξύ άλλων, κοντάρια, κράνη, κουκούλες, μάρμαρα και πέτρες. Αυτοί οι χώροι αποτελούσαν ορμητήρια ατόμων για επιθέσεις εναντίον αστυνομικών δυνάμεων.

Πάνω από 3. 000 αστυνομικοί θα χρησιμοποιηθούν για τα μέτρα ασφαλείας εν όψει της επετείου του Πολυτεχνείου. Θα υπάρχει έντονη και διακριτική παρουσία, ενώ σε κλοιό ασφαλείας θα βρίσκονται ΑΣΟΕΕ και Πολυτεχνείο για να μην γίνουν ορμητήρια. 

Λουκέτο στην ΑΣΟΕΕ μέχρι τις 17 Νοέμβρη αποφάσισε η Σύγκλητος

Φωτογραφία: ΙnTime

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, αυτά τα άτομα, πριν από λίγο, μπήκαν στο εσωτερικό του Πανεπιστημίου, ενώ η αστυνομία δεν έχει προχωρήσει σε προσαγωγές έως αυτήν την ώρα.

Λόγω των επεισοδίων έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Πατησίων.

Φωτογραφία: ΙnTime

«Υπάρχουν τραυματίες»

Μιλώντας στις κάμερες ο Νίκος Αδαμόπουλος, πρώην περιφερειακός σύμβουλος Αττικής, έκανε λόγο για τραυματίες μέσα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο.

«Ήρθαμε γιατί μας ειδοποίησαν ότι τα παιδιά μας είναι τραυματισμένα μέσα με κρίσεις πανικού. Ο επικεφαλής δεν επιτρέπει να περάσει κανείς αλλά ούτε και να βγει έξω ώστε να παρέχουμε τις πρώτες βοήθειες. Αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε με τη ΓΑΔΑ και ο ένας μας παραπέμπει στον άλλον. Διεξάγεται ένα έγκλημα όχι μόνο κατά της δημοκρατίας αλλά και κατά των παιδιών που τα έχουν εγκλωβίσει μέσα, πέρα από τον άγριο ξυλοδαρμό που έχουν υποστεί. Είναι τουλάχιστον 5-6 τραυματίες μέσα. Τέτοια μέτρα δεν πρόκειται να περάσουν. Θα υπεραπιστούμε και το πανεπιστήμιο και το άσυλο και τα παιδιά μας και την υγεία τους». 

Φωτογραφία: ΙnTime

Να σημειωθεί ότι τα επεισόδια γίνονται μόλις λίγες ώρες μετά την απόφαση της Συγκλήτου να βάλει «λουκέτο» στο πανεπιστήμιο για μία εβδομάδα.

Φωτογραφία: ΙnTime

Είχε προηγηθεί η  αστυνομική επιχείρηση που εξελίχθηκε την Κυριακή σε τρεις εσωτερικούς χώρους του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, που τελούσαν υπό κατάληψη. 

Ορμητήριο μπαχαλάκηδων βρήκε η ΕΛΑΣ στην ΑΣΟΕΕ!

Φωτογραφία: ΙnTime

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ερευνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε χώρους που τελούν υπό κατάληψη και χρησιμοποιούνται ως «ορμητήρια» για επεισόδια και επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών δυνάμεων και στους οποίους γίνονται προπαρασκευαστικές ενέργειες καθώς και αποθήκευση ή παρασκευή αντικειμένων και μηχανισμών που χρησιμοποιούνται στις επιθέσεις αυτές.

Φωτογραφία: ΙnTime

Φωτογραφία: ΙnTime
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top