Πρωτοβουλίες για τα 2.500 χρόνια από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας

Όσα σχεδιάζει το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη»

Η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Με μια σειρά ακαδημαϊκών, εκπαιδευτικών, πολιτιστικών  και αθλητικών δραστηριοτήτων το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» σχεδιάζει να τιμήσει την επέτειο των 2.500 χρόνων από την Ναυμαχία της Σαλαμίνας και την Μάχη των Θερμοπυλών. 

Όπως τόνισε στην ομιλία της στο Ζάππειο  η Πρόεδρος της Κοσμητείας, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, πρώτη  προτεραιότητα αποτελούν οι δράσεις σε σχολεία όλης της χώρας.

«Για το σχολικό έτος 2019 -2020, το Ίδρυμα μας θα πραγματοποιήσει διαγωνισμό ζωγραφικής για μαθητές Δημοτικού με θέμα τη συμπλήρωση 2.500 χρόνων από την Ναυμαχία της Σαλαμίνας και την Μάχη των Θερμοπυλών. 

Για τους μαθητές Γυμνασίου οργανώνουμε διαγωνισμό έκθεσης ιδεών με το ίδιο θέμα και για τους μαθητές Λυκείου θα συνδράμουμε στην πραγματοποίηση μαθητικών παραστάσεων τραγωδίας «Πέρσες» του Αισχύλου», τόνισε η κυρία Βαρδινογιάννη. 

Σε συνεννόηση με τους αρμόδιους φορείς, το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» θα ανακοινώσει στο επόμενο διάστημα και τις υπόλοιπες πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει για να τιμήσει τη σπουδαία αυτή επέτειο. 

Αξίζει να σημειωθεί, πως όλες οι δράσεις του Ιδρύματος  που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο αυτό θα καλυφθούν πλήρως από το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», χωρίς να επιβαρυνθεί καθόλου ο κρατικός  προϋπολογισμός. 

«Μετά από μια δύσκολη δεκαετία στερήσεων για τον ελληνικό λαό, θα τιμήσουμε την ιστορία μας με την υπευθυνότητα και το μέτρο που αρμόζει στον λαό μας», αναφέρει ανακοίνωση του Ιδρύματος.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top