«Καθαρό κέντρο»: Στόχος να εκκενωθούν άμεσα τα υπό κατάληψη κτίρια

Η πιο σκληρή κατάληψη ήταν το κτίριο που εκκενώθηκε δίπλα στην ΑΣΟΕΕ

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να καθαρίσει οριστικά το κέντρο της Αθήνας από τις καταλήψεις, όπως όλα δείχνουν. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Βάιου Σύρρου στο κεντρικό δελτίου του Star του Σαββατοκύριακου, υπάρχει απόφαση να καθαρίσει ολόκληρο το κέντρο από τις καταλήψεις και μάλιστα άμεσα. 

Ήδη έχουν εκκενωθεί 10 κτίρια που βρίσκονται στα Εξάρχεια. Στα 6 από αυτά διέμεναν περίπου 600 μετανάστες, ενώ οι άλλες 4 καταλήψεις ήταν στέκια αντιεξουσιαστών. 

ΑΣΟΕΕ: Αναρχικοί χτύπησαν στέλεχος της πρυτανείας- Αποκλειστικές εικόνες

Η πιο σκληρή κατάληψη ήταν το κτίριο που εκκενώθηκε σήμερα δίπλα στην ΑΣΟΕΕ. Η κατάληψη Βανκούβερ που είναι από το 2005. Για την αστυνομία αυτό το κτίριο ήταν ουσιαστικά το ορμητήριο δεκάδων αντιεξουσιαστών, εκεί όπου σχεδιάζονταν καταδρομικές επιθέσεις κατά αστυνομικών, αλλά και καταστημάτων και δημόσιων κτιρίων στην περιοχή γύρω από το Πεδίον του Άρεως.  

Υπό κατάληψη παραμένουν άλλα 15 κτίρια στα Εξάρχεια, από τα οποία τα 7 θα πρέπει να εκκενωθούν άμεσα γιατί υπάρχουν εισαγγελικές παραγγελίες. 

Και μέσα σ’ όλα, έχει πλέον άμεση εμπλοκή και η αντιτρομοκρατική, καθώς χθες τη νύχτα, μετά την εμπρηστική επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, οι δράστες  πριν βρουν κρησφύγετο μέσα στα Εξάρχεια, εμβόλισαν -χωρίς να το γνωρίζουν- συμβατικό αυτοκίνητο της αντιτρομοκρατικής, τραυματίζοντας ελαφρά δύο αστυνομικούς. 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top