Σε ποιες περιοχές της Ελλάδας θα μεταφερθούν οι πρόσφυγες

Ανησυχία και φόβος στη Νέα Μάκρη

Οι 47 Κούρδοι και Ιρακινοί πρόσφυγες και μετανάστες, ανάμεσά τους και τρία παιδιά, εντοπίστηκαν στο Οτράντο της Ιταλίας. Από το απόγευμα της Πέμπτης, όμως, είχε σημάνει συναγερμός στο λιμενικό και τη Frontex πως αγνοείται μια βάρκα που μεταφέρει μετανάστες. Ένας από τους επιβαίνοντες είχε ειδοποιήσει μέσω του 112 πως βρίσκονται σε κίνδυνο δίνοντας σαν στίγμα την περιοχή νοτιοδυτικά των Οθωνών στα Διαπόντια νησιά.

Προτεραιότητα στην αποσυμφόρηση της Σάμου

Στη Σάμο η κατάσταση εξακολουθεί να είναι τεταμένη. Πρόσφυγες που έχουν αιτηθεί άσυλο έκαναν πορεία στους δρόμους του νησιού. Τη μετακίνηση περίπου 1.000 αιτούντων άσυλο από τα νησιά του Αιγαίου προς την ενδοχώρα προγραμματίζει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τις επόμενες ημέρες, ενώ ιδιαίτερη προτεραιότητα θα δοθεί στο νησί της Σάμου. 

Aπό τα νησιά στην Ενδοχώρα

Ο  υπουργός Προστασίας του Πολίτη παρουσίασε, χθες στη Βουλή, το νομοσχέδιο για το άσυλο και τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης. Μεταξύ άλλων ανέφερε πως μέχρι τέλος Νοεμβρίου 20.000 πρόσφυγες και μετανάστες, όλοι μέλη οικογενειών, θα μετακινηθούν από τα νησιά στην ενδοχώρα. Οι 10.000 από αυτούς θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία και άλλες 10.000 σε προσωρινά καταλύματα που θα στηθούν σε βιομηχανικές περιοχές που έχουν υποδομές, ηλεκτρικό και νερό.

Αμαλία Φλέμινγκ- Όχι των εργαζομένων να μετατραπεί το νοσοκομείο σε Hot Spot

Οι πρώτες αντιδράσεις ήρθαν από τους εργαζόμενους του νοσοκομείου Αμαλία Φλέμινγκ αλλά και από τους κατοίκους της Πεντέλης και των Μελισσίων. 

Σε ποιες περιοχές της Ελλάδας θα μεταφερθούν μετανάστες

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Γιάννη Ευσταθίου, θα υπάρξουν δύο μονάδες στο Δίστομο και την Αντίκυρα Βοιωτίας, 4 μονάδες στην Αχαΐα και συγκεκριμένα στο Ρίο, την Πάτρα, στην Αγυιά και κοντά στο Βουπράσιο, ενώ ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει ξενοδόχοι στο χωριό Καινούργιο Αιτωλοακαρνανίας, στην Ευρυτανία και έξω από την Ιεράπετρα.

Ανησυχία και φόβος έχει φωλιάσει στη Νέα Μάκρη

Στην Αττική και στην Κόρινθο φιλοξενούνται πρόσφυγες σε δύο μονάδες στη Νέα Μάκρη και στους Αγίους Θεοδώρους.

«Η τοπική κοινωνία είναι επιφυλακτική , τους φοβάτε, δεν ξέρεις ποιοι είναι , εντάξει βλέπεις τον άνθρωπο, ξέρεις τι είναι ; Για να είμαι ειλικρινής φοβόμαστε» δήλωσε κάτοικος της περιοχής. 

Καθημερινοί καβγάδες με πρόσφυγες στους Αγίους Θεοδώρους

Η κάμερα του ΣΤΑΡ μπήκε για πρώτη φορά σε ξενοδοχείο των Αγίων Θεοδώρων που φιλοξενούνται 700 πρόσφυγες.   

Στις Οινούσσες στήθηκε η μεγαλύτερη ελληνική σημαία

Την ίδια ώρα, οι κάτοικοι των Οινουσσών δίνουν τη δική τους απάντηση στην τουρκική προκλητικότητα.  Σχεδίασαν και έστησαν σε έκταση που καλύπτει 1,5 στρέμμα την ελληνική σημαία. 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top