Τατσόπουλος: Πώς νίκησε τον θάνατο - Τα δάκρυα και η μαχαιριά στη καρδιά

Η πρώτη του συνέντευξη μετά την περιπέτεια της υγείας του

«Δεν είχα καμία ένδειξη, κανένα σύμπτωμα, καμία προειδοποίηση ότι θα συμβεί κάτι, ότι θα είναι κάποια διαφορετική τηλεοπτική εμφάνιση από τις εκατοντάδες από αυτές που έχω κάνει στα 60 χρόνια που ζω.»

Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του Πέτρου Τατσόπουλου, ο οποίος μίλησε για πρώτη φορά για τη σοβαρή περιπέτεια της υγείας του στην εκπομπή «Αυτοψία» περιγράφοντας όλα όσα έζησε, πριν και μετά τη λιποθυμία του στον «αέρα». 

Υπενθυμίζεται ότι ο συγγραφέας - πολιτευτής της ΝΔ κατέρρευσε στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής» και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου υπεβλήθη σε δύσκολο χειρουργείο καθώς υπέστη διαχωρισμό αορτής, μια εξαιρετικά επικίνδυνη για τη ζωή κατάσταση. 

Πέτρος Τατσόπουλος: Το πρώτο μήνυμα μετά το εξιτήριο από το νοσοκομείο

«Ένιωσα μια πολύ δυνατή και σύντομη μαχαιριά»

Είμαι καλεσμένος στον ALPHA, στον κ. Χατζή και την κυρία Μπόλα. Ξυπνάω καλά, δεν έχω δυσφορία, η ημέρα είναι υπέροχη, καλοκαίρι για Οκτώβριο… Στο στούντιο ξαφνικά ένιωσα μια μαχαιριά. Μια μαχαιριά στο στήθος, δεν μπορώ να την πω αλλιώς. Εκ των υστέρων, μου είπαν ότι η επίσημη ορολογία για αυτό που μου συνέβη, ο οξύς διαχωρισμός ανευρύσματος ανιούσας αορτής, ένας παράλληλος χαρακτηρισμός περιλαμβάνει τη λέξη ξιφίδιο. Νιώθεις μια μαχαιριά στην καρδιά, η οποία αντανακλάται κιόλας, αντικατοπτρίζεται στην πλάτη. Πολύ δυνατή μαχαιριά, πολύ έντονη και ταυτόχρονα πολύ σύντομη

Γλίτωσε από βέβαιο θάνατο ο Τατσόπουλος: «Τον άνοιξα σχεδόν ζωντανό»

«Με κινητοποίησε το γεγονός ότι ήμουν στον "αέρα"»

Όπως εξομολογήθηκε ο κ. Τατσόπουλος αυτό ήταν κάτι που δεν το είχε ξαναζήσει, οπότε ήταν φυσικό να τον πανικοβάλει. Μάλιστα το γεγονός ότι ήταν στον αέρα έπαιξε καθοριστικό ρόλο. «Δηλαδή, όταν είσαι στον αέρα δε σε κινητοποιεί με τον ίδιο τρόπο που θα σε κινητοποιούσε αν δεν ήσουν στον αέρα. Έχεις μια ντροπή, μια αιδώ που λες "Μην γίνω ρεζίλι"».

«Ήταν φυσικό ο Βίτσας να μην καταλάβει τι είχε συμβεί»

Ο Πέτρος Τατσόπουλος σχολίασε και όσα γράφτηκαν για τον Δημήτρη Βίτσα και την αντίδρασή του τη στιγμή της κατάρρευσης του ίδιου στο τηλεοπτικό πλατό, τονίζοντας ότι «ήταν φυσικό να μην καταλάβει τι είχε συμβεί. Ούτε εγώ δεν είχα καταλάβει».

Έτσι έσωσε ο Λύρας τον Τατσόπουλο - «Του εύχομαι να πιστέψει στον Θεό»

Εκτάκτως στο χειρουργείο ο Τατσόπουλος 

Όπως αποκάλυψε όση ώρα περίμενε το ασθενοφόρο στο στούντιο, ο Βίτσας, μαζί με τον πλαστικό χειρουργό Γιάννη Λύρα, ο οποίος ήταν επίσης καλεσμένος σητν εκπομπή, ήταν εκείνοι που βρίσκονταν στο πλευρό του. Μάλιστα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ενημέρωσε τη σύζυγό του Πέτρου Τατσόπουλου, που είχε δει το περιστατικό από την τηλεόραση, και προσπάθησε να την καθησυχάσει,

«Ήμουν στο πάτωμα του πλατό περιμένοντας το ΕΚΑΒ»

Μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο και ενώ η εκπομπή ήταν στον αέρα, όπως αποκάλυψε «ήμουν στο πάτωμα του πλατό περιμένοντας το ΕΚΑΒ», ενώ όταν μπήκε στο ασθενοφόρο, πέρασαν όλα από τα μυαλό του.  «Ως πιθανότητες τα πάντα. Δεν υπάρχει κάποια προϋπηρεσία, κάποιο δεδικασμένο στο κεφάλι μου που να λέει "Α, θα γίνει σαν την άλλη φορά… δεν ξέρω… μπορεί να πάω σπίτι μου, μπορεί να πάω και στο 1ο Νεκροταφείο

«Η πίεσή μου ήταν στο 3 με 4»

Έπρεπε να γίνει συντονισμός πολλών ανθρώπων, με απόλυτη ακρίβεια, σε μηδέν χρόνο. Έχω μια μεγάλη κατάπτωση. Η Ελένη, η γυναίκα μου, είπε πως μόλις με είδε, είχε την εντύπωση πως κάποιος με είχε καταβρέξει με ένα λάστιχο. Ήταν ιδρώτας. Η πίεσή μου είχε πέσει στο πάτωμα. Ο Δημήτρης Λυμπεριάδης, ο επικεφαλής καρδιοχειρουργός, είπε ότι η πίεσή μου ήταν στο 3 με 4. Αυτό σημαίνει πως ήταν θέμα λίγων λεπτών για να συμβούν μια σειρά από τραγωδίες, από τις οποίες, πρέπει να σου πω, ο θάνατος δεν ήταν και η σημαντικότερη. Για αυτούς, που η εργατική τους δύναμη είναι το μυαλό τους, το να έχουν μη αναστρέψιμες εγκεφαλικές βλάβες, κατ’ επέκταση κινητικές, ηπατικές, νεφρικές, μπορεί να είναι χειρότερο και από τον θάνατο. Το ανεύρυσμα μπορούσε να λειτουργήσει σαν πυροκροτητής για μια σειρά από τραγωδίες, με πολύ λίγες πιθανότητες να έβγαινα ζωντανός, το ανεύρυσμα θεωρείται μια από τις υψηλότερες αιτίες αιφνίδιου θανάτου, ενώ μόνο το 33% επιζεί και από όσους καταφέρουν να επιζήσουν από το χειρουργείο. 

«Έκλαψα πολύ περισσότερο από ό,τι έχω κλάψει σε όλη μου τη ζωή»

Οι πρώτες στιγμές μετά την επέμβαση ήταν πολύ συγκινητικές και ο Πέτρος Τατσόπουλος φορτισμένος πολύ συναισθηματικά. Μάλιστα, όταν αντίκρυσε τη σύζυγό του, έβαλε τα κλάματα. 

Ήμουν πολύ ευσυγκίνητος. Εκείνες τις ώρες έβαζα τα κλάματα… έχω κλάψει πολύ περισσότερο από ό,τι έχω κλάψει σε όλη μου τη ζωή

«Μου δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία από την αρχή»

Όσο για το τι του άφησε η περιπέτεια της υγείας του; «Ξαφνικά σου δίνεται μια δεύτερη ευκαιρία από την αρχή. Αφού, τυπικά τουλάχιστον, δεν είμαι καρδιοπαθής αυτή τη στιγμή, έχω θεραπευτεί και βρίσκομαι στο στάδιο της αποκατάστασης, έχω περάσει τους μεγάλους σκοπέλους και υφάλους της εγκεφαλικής ανεπάρκειας, νιώθω ότι κάποιος μου λέει: "Ωραία, σβήσε τώρα, σβήνουμε τα 60, ξανά ξεκινάμε από την αρχή". Όλα αυτά που θεωρούμε κοινό τόπο, το οξυγόνο υπάρχει, το νερό υπάρχει, όλα τα αγαθά υπάρχουν, ε, καλό είναι να αρχίσουμε να τα ξανασκεφτόμαστε».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top