Σαραρέ Κχαμεντί: «Αν επιστρέψω στο Ιράν θα με σκοτώσουν»

Δραπέτευσε από τον βίαιο σύζυγό της - Ζητά να μην εκδοθεί στο Ιράν

Συγκλονίζει η ιστορία της Σαραρέ Κχαντεμί. Η Ιρανή κρατούμενη ήρθε στη χώρα μας με την επτά ετών κορούλα της, σε μια προσπάθεια να γλιτώσει από τον βίαιο σύζυγό της που τις κακοποιούσε. Μιλώντας στo κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star κάνει έκκληση να μην εκδοθεί στο Ιράν. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 
 
Όπως λέει η ίδια, «ήμουν παντρεμένη με έναν υπερβολικά βίαιο άντρα. Χτυπούσε συχνά εμένα και την κόρη μου. Χτύπησε το κεφάλι της κόρης μου και το χέρι μου, οπότε έπρεπε να πάμε στο νοσοκομείο». 

Σαραρέ Κχαμεντί: «Αν επιστρέψω στο Ιράν θα με σκοτώσουν»

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η Σαραρέ Κχαντεμί ζητά από την ελληνική δικαιοσύνη να μην προχωρήσει την έκδοσή της. Αν επιστρέψουν στο Ιράν, η μικρή Ντιάνα θα περάσει στην «επιμέλεια» του βασανιστή-πατέρα της, ο οποίος έχει το δικαίωμα, μόλις η μικρή κλείσει τα εννιά της χρόνια, να την... παντρέψει με γαμπρό που θα διαλέξει ο ίδιος!  
 
«Στο Ιράν πολλές γυναίκες αντιμετωπίζονται σαν ζώα, όπως κι εγώ! Ήρθα εδώ για να βρω προστασία και ασφάλεια για την κόρη μου και για εμένα. Ό,τι λέω εδώ θεωρείται προπαγάνδα κατά του κράτους του Ιράν» λέει η Σαραρέ.

Η πρώτη απόφαση, που βγήκε στην Κομοτηνή, έκρινε ότι η Σαραρέ πρέπει να εκδοθεί. 

Από τον Ιανουάριο που μπήκε στην Ελλάδα κρατήθηκε στην Ορεστιάδα όπου και σήμερα βρίσκεται η 7χρονη κόρη της. Στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού μεταφέρθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο. 
 
Σύμφωνα με τη δικηγόρο της, Μαρία Παπαμηνά, «ζητούν να επιστρέψει η Σαραρέ στο Ιράν λόγω κατηγοριών εναντίον της επειδή έφυγε από τη χώρα μαζί με το παιδί. Υπάρχουν όμως ασάφειες. Ελλειπής ο φάκελος που έχει στείλει το Ιράν». 
 
Φ. Γεννηματά: «Όχι στην έκδοση της Σαραρέ στο Ιράν»
 
Στο πλευρό της νεαρής μητέρας στάθηκε η Φώφη Γεννηματά, λέγοντας ότι «η Ελλάδα μπορεί να γίνει το καταφύγιο για τη Σαραρέ και τη Ντιάνα. Η απόρριψη του αιτήματος έκδοσής της είναι μονόδρομος».

Την Τρίτη, αναμένεται η απόφαση του Άρειου Πάγου για την έκδοση ή μη της Σαραρέ και της 7χρονης κορούλα της. 
 
 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top