Υπόθεση Ριχάρδου: «Φιάσκο» λέει ο Κούγιας - Απαλλαγή ζήτησε ο εισαγγελέας

Τον τελευταίο λόγο έχει το συμβούλιο των πλημμελειοδικών

Δείτε το video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 

«Φιάσκο» χαρακτηρίζει την υπόθεση του Ριχάρδου ο συνήγορος του, Αλέξης Κούγιας, μετά την εισαγγελική πρόταση να απαλλαχθεί από τις κατηγορίες της λαθρεμπορίας χρυσού.

Υπόθεση Ριχάρδου: Να απαλλαγούν όλοι από τις κατηγορίες ζητά ο εισαγγελέας

Λύνει τη σιωπή του ο Ριχάρδος: «Όλα ήταν ένα φιάσκο»

Ο Ριχάρδος κατηγορήθηκε ως ο αρχηγός του κυκλώματος που διακινούσε χρυσό στην Τουρκία. Λαθρεμπορία χρυσού-σύσταση εγκληματικής οργάνωσης - ξέπλυμα μαύρου χρήματος  οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει. Οι αστυνομικοί στην έφοδο που έκαναν τον περασμένο Νοέμβριο βρήκαν ράβδους χρυσού, κοσμήματα, λίρες, διαμάντια ακόμα και χρυσά δόντια.

«Ήταν ένα φιάσκο και εξετέθησαν πολύ σημαντικά πρόσωπα. Μου έκανε εντύπωση πως οι εισαγγελείς που επελήφθησαν της υποθέσεως αυτής γιατί είχε προηγηθεί παρακολούθηση πολλών μηνών δεν αντελήφθησαν το λάθος. Η υπόθεση είχε μια πολύμηνη ανακριτική διαδικασία όπου η κυρία ανακρίτρια διαφθοράς με κάθε τρόπο εξάντλησε κάθε μέσο προσπαθώντας να στηρίξει κατά την άποψή μου την κατηγορία» δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τη δημοσιογράφο Τασούλα Παπανικολάου. 

Ο Ριχάρδος προφυλακίστηκε και λίγες ημέρες αργότερα βγήκε με εγγύηση 200.000 ευρώ με απόφαση του δικαστικού συμβουλίου. Του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι  απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα μία φορά τον μήνα 

Όταν βγήκε από τις φυλακές Ναυπλίου δήλωνε στους δημοσιογράφους:

«Παιδιά σας παρακαλώ είμαι 15 ημέρες χωρίς να έχω κάνει τίποτα παράνομο εντάξει; Θέλω να πάω σπίτι μου θέλω να πάω σε αυτούς τους ανθρώπους που με αγαπάνε, στα μαγαζιά μου που έχουν ιδιαίτερη μεταχείριση χωρίς καμία εκμετάλλευση».

O Ριχάρδος βγαίνοντας από τις φυλακές, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του, Αλέξη Κούγια. Φωτογραφία: Βασίλης Παπαδόπουλος/Eurokinissi

«Τολμώ να προβλέψω όπως προέβλεψα και τότε ότι θα έχουμε ένα απαλλακτικό βούλευμα. Η πραγματικότητα είναι ότι μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας δεν υπάρχουν δασμοί στην ελεύθερη διακίνηση χρυσού οπότε δεν υπήρχε και αδίκημα» πρόσθεσε ο Αλέξης Κούγιας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Aπαλλαγή ζήτησε ο εισαγγελέας

Ο εισαγγελέας στην πρόταση του προς το αρμόδιο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, ζητεί την απαλλαγή του ιδιοκτήτη της αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων και των 62 συγκατηγορουμένων του από τις κατηγορίες της λαθρεμπορίας χρυσού, του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Όπως αναφέρεται στην εισαγγελική πρόταση, βάσει της τελωνειακής νομοθεσίας, δεν οφείλονται δασμοί και φόροι για εξαγωγή χρυσού στην Τουρκία, κάτι που επιβεβαιώνει με έγγραφο της και η ΑΑΔΕ. Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην υφίσταται το βασικό αδίκημα της λαθρεμπορίας, συμπαρασύροντας και τα κακουργήματα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της εγκληματικής οργάνωσης.

Τον τελευταίο λόγο για απαλλαγή ή όχι των κατηγοριών τον έχει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top