Συγκλονιστικό τελετουργικό με κραυγή από τα μέλη του ΚΕΘΕΑ

Τι ζητούν εργαζόμενοι, γονείς και θεραπευόμενοι

Δείτε στο video του star.gr το συγκλονιστικό τελετουργικό των μελών του ΚΕΘΕΑ

Με ένα συγκλονιστικό τελετουργικό συνοδεύτηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας μελών, εργαζόμενων, γονέων και φίλων του ΚΕΘΕΑ έξω από το Υπουργείο Υγείας.

Αίτημά τους η άμεση ανάκληση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης, μέσω της οποίας ο Υπουργός Υγείας -και όχι τα μέλη του ΚΕΘΕΑ-, θα μπορούν να ορίζουν τη διοίκηση του οργανισμού.

Όπως θα δείτε και στο video του star.gr, μέλη του ΚΕΘΕΑ κρατώντας τύμπανα στα χέρια σχημάτισαν έναν τεράστιο κύκλο. Στη συνέχεια ένας-ένας έμπαιναν στον κύκλο και φώναζαν με μία δυνατή κραυγή το όνομά τους, λέγοντας «Είμαι ο… και είμαι ΚΕΘΕΑ».

Συνδεδεμένος με τη θεραπεία ο τρόπος εκλογής διοίκησης

«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς να εκλέγουμε διότι ο τρόπος εκλογής είναι μέρος της διαδικασίας που κινείται το ΚΕΘΕΑ. Είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τον τρόπο της θεραπείας» εξηγεί στο star.gr o Βασίλης Γκιτάκος, διευθυντής του ΚΕΘΕΑ τα τελευταία πέντε χρόνια.

Το ΚΕΘΕΑ «για τον γονέα, τον θεραπευτή και τον χρήστη είναι σαν το σπίτι του» προσθέτει, εξηγώντας ότι η εκλογή διοικητικού συμβουλίου όλα αυτά τα χρόνια γινόταν «από τα κάτω, από τους ανθρώπους που το αποτελούν. Οι λήπτες υπηρεσιών χρειάζεται να συμμετέχουν σε αυτό για το οποίο ζητούν υπηρεσίες».

Σήμερα σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν 4.000-5.000 θεραπευόμενοι και 500 εργαζόμενοι στα 117 κέντρα του ΚΕΘΕΑ σε όλη την Ελλάδα. Στους 5.000 θεραπευόμενους αντιστοιχούν περίπου 6.000 γονείς.

Δείτε στο video του star.gr τις δηλώσεις του διευθυντή του ΚΕΘΑ 

Πρώην χρήστης: Μετά το ΚΕΘΕΑ δίνει Πανελλήνιες

Ο Σταμάτης υπήρξε πρώην χρήστης. Τα τελευταία 3,5 χρόνια είναι στη διαδικασία του follow up. Τώρα προετοιμάζεται για να δώσει Πανελλήνιες για τη σχολή Θεατρικών Σπουδών.

Περιγράφοντας την εμπειρία του στο ΚΕΘΑ αναφέρει ότι ο «κάποιοι βρήκαμε το κουράγιο να τα βάλουμε με τον εαυτό μας, να γυρίσουμε τη ζωή μας και να το δούμε διαφορετικά. Να γίνουμε ενεργοί άνθρωποι που μπορούν να προσφέρουν στην κοινωνία. Προχωρώ τη ζωή μου συνετά, ώριμα και με ποιότητα πλέον».

Δείτε στο video του star.gr τι δήλωσε ο Σταμάτης, πρώην χρήστης του ΚΕΘΕΑ

Ο Βαγγέλης Τσινάκης, γονέας και πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, έχει γνωρίσει από πρώτο χέρι πώς λειτουργεί το ΚΕΘΕΑ, καθώς το παιδί του ήταν εξαρτημένο.

Κατά την άποψή του, η άρση του αυτοδιοίκητου στο ΚΕΘΕΑ θα επηρεάσει όλο το πρόγραμμα, καθώς θεωρεί ότι θα γίνουν συγχωνεύσεις προγραμμάτων και θα επηρεαστεί η δουλειά των θεραπευτών.

Όπως λέει είναι «σκληρός αγώνας. Να είσαι δίπλα στο παιδί και να το βοηθάς για να ξεπεράσει το πρόβλημα που έχει. Θέλει δύναμη την οποία παίρνουμε από τα προγράμματα του ΚΕΘΕΑ».

Καταλήγει τέλος πως «το θεραπευτικό μοντέλο που έχει λειτουργεί εδώ και τρεις δεκαετίες, βασίζεται στην αλληλοβοήθεια και με τη βοήθεια εθελοντών και προσωπικού παίρνουμε αυτή τη βοήθεια».

Δείτε στο video του star.gr τον Πρόεδρο Γονέων του ΚΕΘΕΑ

Εκτός από την Αθήνα συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα και σε όλες τις μεγάλες πόλεις, όπου υπάρχουν προγράμματα του ΚΕΘΕΑ.

  • Στη Θεσσαλονίκη, τo ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ, το ΚΕΘΕΑ ΑΝΑΔΥΣΗ και το ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ στην πλατεία Αριστοτέλους (μπροστά από το Ολύμπιον).
  • Στην Κρήτη, το ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ έξω από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης στα Ενετικά Νεώρια, στο παλιό λιμάνι του Ηρακλείου.
  • Στη Λάρισα, το ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ και το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ στην κεντρική πλατεία της πόλης.
  • Στην Πάτρα, το ΚΕΘΕΑ ΟΞΥΓΟΝΟ έξω από το δημαρχείο της πόλης.
  • Στα Ιωάννινα, το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ στην κεντρική πλατεία Ιωαννίνων, στην Περιφέρεια Ηπείρου.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top