Πνιγμός πεντάχρονου στην Κω: «Η πόρτα δεν έκλεινε με αλυσίδα»

Ξεκίνησε το δικαστήριο στη Βρετανία

Δείτε το video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Ξεκίνησε στη Βρετανία το δικαστήριο για τον θάνατο του πεντάχρονου Τεό, ο οποίος πνίγηκε στις 15 Ιουνίου σε πισίνα ξενοδοχείου στην Κω, όπου έκανε διακοπές με την οικογένειά του. 

Kως: Ο 5χρονος πνίγηκε στην πισίνα ενώ οι γονείς του κοιμόντουσαν

Το παιδί είχε βγει από το δωμάτιο, χωρίς να το αντιληφθούν οι γονείς του, βούτηξε στην πισίνα και πνίγηκε. 

Κως: 5χρονο αγοράκι πνίγηκε σε πισίνα ξενοδοχείου

Η μητέρα του, προχώρησε σε καταγγελία, υποστηρίζοντας ότι η πόρτα του δωματίου στο οποίο έμεναν ήταν ξύλινη και δεν είχε αλυσίδα, ώστε να ασφαλίσει κι έτσι το παιδί κατάφερε να βγει και να ξεφύγει της προσοχής τους. 

Όπως τόνισε, η οικογένειά της είχε επισκεφθεί το ίδιο ξενοδοχείο κι ένα χρόνο πριν, όμως στις φετινές διακοπές τους, οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου τους έδωσαν ένα δωμάτιο χωρίς αλυσίδα στην πόρτα. 

«Η πτέρυγα του ξενοδοχείου στην οποία μας έβαλαν ήταν καλύτερη από τις άλλες, αλλά κανένα δωμάτιο δεν είχε αλυσίδα από μέσα για να κλείνει. Άλλοι επισκέπτες είχαν ήδη γράψει κριτικές στο TripAdvisor στις οποίες ανέφεραν ότι είχαν υποχρεωθεί να βάλουν πίσω από τις πόρτες καροτσάκια ή τραπέζια», είπε η μητέρα του 5χρονου.

Στο δικαστήριο βρέθηκε εκπρόσωπος της TUI, μέσω της οποίας η οικογένεια του 5χρονου είχε κλείσει τις διακοπές υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία εκτιμούσε ότι οι μηχανισμοί κλειδώματος ήταν ίδιοι όπως σε κάθε άλλο ξενοδοχείο.

Σε ερώτηση του ιατροδικαστή που ήταν παρών στο δικαστήριο για την κλειδαριά η μητέρα του μικρού αγοριού είπε ότι «δεν υπήρχε τρόπος να κλειδώσει κάποιος την πόρτα από μέσα».
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top