Πάτρα: «Ιερός πόλεμος» για την απαγόρευση της μαθητικής προσευχής

Δε θα κάνουν τον σταυρό τους στο Δημοτικό Βρεφοκομείο Πάτρας

Κoμμένη η προσευχή στο Δημοτικό Βρεφοκομείο της Πάτρας, ύστερα από απόφαση του ίδιου του δημάρχου Κώστα Πελετίδη

Αυτό καταγγέλλει στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR δημοτικός σύμβουλος της πόλης, μίας απόφασης που έχει προκαλέσει την αντίδραση της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων αλλά και πολλών γονέων! 

Σύμφωνα με τις καταγγελίες πολλών γονέων παιδιών του βρεφονηπιακού σταθμού του Δήμου Πατρέων, καταργήθηκε η πρωινή προσευχή μετά από εντολή του Δημάρχου κι ότι απαγορεύτηκε στις δασκάλες να κάνουν τον σταυρό τους, το θέμα έφτασε στο Δημοτικό Συμβούλιο!

«Ιερό πόλεμο» θεωρεί ότι αντιμετωπίζει ο δήμαρχος, Κώστας Πελετίδης, ο οποίος δήλωσε στο STAR. «Δεν υπάρχει τέτοια διαδικασία θρησκευτικού περιεχομένου και δεν απασχόλησε ούτε τους γονείς ούτε τους εργαζόμενους… Δεν έγινε θέμα γιατί δεν υπάρχει θέμα, έγινε θέμα γιατί ο Πελετίδης δεν είναι αρεστός σε ορισμένους».

Η κατάργηση ή μη της προσευχής σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς διχάζει τους γονείς και προκαλεί την αντίδραση της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων.  

Το θέμα πάντως έφτασε και στον μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο, ενώ αναμένεται με ενδιαφέρον η τοποθέτηση της υπουργού παιδείας, Νίκης Κεραμέως

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top