Ζάκυνθος: Ελεύθερος ο δάσκαλος που κατηγορήθηκε για αποπλάνηση μαθητριών

«Μετά από 13 μήνες επιστρέφω στο νησί μου»

Ελεύθερος αφέθηκε μετά από 13 μήνες στη φυλακή δάσκαλος από τη Ζάκυνθο, ο οποίος κάθισε στο εδώλιο αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της αποπλάνησης εννέα ανήλικων μαθητριών του.

Αθωώθηκε για τις επτά περιπτώσεις, ενώ το δικαστήριο μετέτρεψε την ποινή από κακούργημα σε πλημμέλημα. Μια γιορτή στήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο λιμάνι της Ζακύνθου. Εκεί τον περίμεναν τραγουδώντας, μαθητές, γονείς και συνάδελφοι του. Το Μικτό Ορκωτό δικαστήριο της Πάτρας έκρινε ότι τα αγγίγματα στην πλάτη δεν αποτελούν αποπλάνηση. 

Δάσκαλος: «Μετά από 13 μήνες επιστρέφω στο νησί μου»

«Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για μένα. Η ελληνική δικαιοσύνη έκανε το καθήκον της και μετά από 13 μήνες επιστρέφω στο νησί μου. Επιστρέφω στους ανθρώπους μου, στο σχολείο μου, στην καθημερινότητα... Θα κάνω αυτό που έκανα 36 χρόνια στην εκπαίδευση και 30 χρόνια σαν χοροδιδάσκαλος» δήλωσε ο 56χρονος δάσκαλος.

Ήταν Αύγουστος του 2018 όταν η Ζάκυνθος συγκλονίζεται από την είδηση πως ο δάσκαλος του δημοτικού σχολείου αλλά και χοροδιδάσκαλος στο νησί, κατηγορείται για αποπλάνηση εννέα μαθητριών. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν ήταν χάδια, αλλά αγγίγματα ενθάρρυνσης στο κεφάλι και την πλάτη. Τελικά η κατηγορία σε βάρος του μετατράπηκε από αποπλάνηση και ασέλγεια ανηλίκων σε προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας. 

Δικηγόρος δασκάλου: «Δεν στοιχειοθετούνταν καμία από τις κατηγορίες»

Σύμφωνα με τη δικηγόρο του δασκάλου, Βάσω Πανταζή, «απήλαξε τον δάσκαλο αυτό από τη βάσανο πολύ σοβαρών καταγοριών γιατί αποδείχθηκε στην ακροαματική διαδικασία ότι δεν στοιχειόθετούνταν καμία από αυτές».  

«Ήταν ένας εφιάλτης πραγματικά. Ένας δάσκαλος, ένας άνθρωπος που έδινε μόνο αγάπη στα παιδιά και φρόντιζε μόνο για την πρόοδο τους και να τα μορφώνει, βρέθηκε στη φυλακή!» δήλωσε ο ίδιος. 

Εκατοντάδες γονείς και μαθητές στο πλευρό του δασκάλου
 
Στο πλευρό του στο δικαστήριο ήταν εκατοντάδες γονείς και συνάδελφοι. Όλοι φώναζαν ότι είναι αθώος.

Η Έφη Λάζου, συνάδελφος του δασκάλου δήλωσε «κατηγορήθηκε άδικα, με τρομερές, κατηγορίες οι οποίες καταρρίφθηκαν όλες! Ασέλγεια κατά 9 κοριτσιών που βρίσκονταν εκεί οι μανάδες τους και που σχεδόν όλες είπανε ότι πέσανε θύματα μιας παγίδας».  

Σε 2,5 χρόνια φυλάκισης με αναστολή καταδικάστηκε ο δάσκαλος. Κρίθηκε αθώος για τις επτά περιπτώσεις και ένοχος για την περίπτωση δύο κοριτσιών οι οποίες είναι αδερφές. Το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top