«Έσβησε» ο ήρωας δασοπυροσβέστης του Ματιού- Ανετράπη το πυροσβεστικό

«Έφυγε πάνω σε αυτό που αγαπούσε» είπε στο Star ο γιος του

Την τελευταία του πνοή άφησε ο ήρωας εθελοντής πυροσβέστης του Νέου Βουτζά και  ιδρυτής Πυροσβεστικού Σώματος Εθελοντών της περιοχής.  Ο Γιάννης Δαμιανόγλου που είχε χάσει το σπίτι του στη μεγάλη φωτιά στο Μάτι, τραυματίστηκε θανάσιμα το βράδυ της Κυριακής όταν το πυροσβεστικό όχημα στο οποίο επέβαινε ντελαπάρισε στη Νέα Μάκρη.

Τραγωδία στο Μάτι: To «φονικό» κοκτέιλ που έκανε ανεξέλεγκτη την πυρκαγιά

Η εθελοντική δασοπυρόσβεση ήταν όλη του η ζωή. Μέσα στο πυροσβεστικό ένιωθε σαn στο σπίτι του.   

Όμως, μέσα σε αυτό το πυροσβεστικό η μοίρα έπαιξε ένα άσχημο παιχνίδι. Χθες βράδυ, επιστρέφοντας  στη βάση έχασε τον έλεγχο του οχήματος  σε  στροφή της λεωφόρου Διονύσου. Το όχημα αναποδογύρισε, τραυματίζοντας τον ίδιο και τη συνοδηγό που βρισκόταν μαζί του.

Αμέσως μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Σήμερα το μεσημέρι, όμως, ο εθελοντής πυροσβέστης υπέκυψε  στα τραύματα του.

Από την πρώτη στιγμή στο σημείο που του στοίχισε τη ζωή βρέθηκε ο γιος του ο οποίος μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τον Άρη Λάμπο. 

Πήγα εκεί και αντίκρυσα το αυτοκίνητο ντελαπαρισμένο στο πλάι του δρόμου. Έφυγε πάνω σε αυτό το οποίο αγαπούσε. Έφυγε πάνω στο πυροσβεστικό. Η κακιά η ώρα.
 

Πυροσβέστες: Οι καθημερινοί ήρωες

Ο Γιάννης Δαμιανόγλου ήταν γνωστός σε Μάτι και Νέο Βουτζά.  Στη μεγάλη φωτιά είχε ριχτεί από την αρχή στη μάχη με τις φλόγες παρότι η περιουσία του είχε καεί.  

Η ομάδα εθελοντικής δασοπυρόσβεσης στη Νέα Μάκρη ήταν πνευματικό του παιδί.

Κάτοικοι της περιοχής αποκάλεσαν στο star.gr τον άτυχο άνδρα την «ψυχή» του Πυροσβεστικού Σώματος Εθελοντών, ενώ στη σελίδα του Σώματος στο facebook, η profile φωτογραφία έχει αντικατασταθεί με το μαύρο κορδελάκι ως ένδειξη πένθους. 


 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top