«Επιδρομή» ψύλλων στο Αριστοτέλειο – Τσίμπησαν φοιτητές και καθηγητές

Έγινε απεντόμωση αλλά το πρόβλημα παραμένει

«Πολιορκία» από ψύλλους δέχεται το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζεται στο Τμήμα Χημείας. Αν και έχει ήδη πραγματοποιηθεί απεντόμωση από την εταιρεία που έχει αναλάβει την καθαριότητα του πανεπιστημιακού ιδρύματος, ωστόσο το πρόβλημα παραμένει.

Ψύλλοι τσίμπησαν φοιτητές, καθηγητές και εργαζόμενους

Τσιμπήματα από ψύλλους εμφάνισαν φοιτητές, καθηγητές και εργαζόμενοι του Πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με τη Λυδία Ζαρζάνη, υπάλληλο του τομέα φύλαξης του πανεπιστημίου, κατάλαβε πριν από μία εβδομάδα ότι κάτι συμβαίνει, όταν παρατήρησε τσιμπήματα στα πόδια της. «Δεν ήξερα από τι ήταν νόμιζα ότι ήταν από κουνούπια και όταν πήγα στο νοσοκομείο μού είπαν ότι είναι τσιμπήματα από ψύλλους. Ενημέρωσα τον πρόεδρο (του Τμήματος), καθώς ήδη είχαν τσιμπήματα καθηγητές, φοιτητές και εργαζόμενοι».

Τελικά την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου επιβεβαιώθηκε ότι υπήρχαν ψύλλοι σε πάρα πολλούς χώρους στο ισόγειο και στους ορόφους. Έτσι ειδοποιήθηκε η υπηρεσία καθαριότητας η οποία ξεκίνησε τη διαδικασία απεντόμωσης.«Παρασκευή και Δευτέρα παρέμεινε η σχολή κλειστή, καθώς είναι πολλοί οι χώροι και έπρεπε να ολοκληρωθεί», επισήμανε ο πρόεδρος του Τμήματος Χημείας του ΑΠΘ, Παναγιώτης Σπαθής, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο αντιπρύτανης Διοικητικών Υποθέσεων του ΑΠΘ, Ανδρέας Γιαννακουδάκης, τόνισε ότι αν και πραγματοποιήθηκε απεντόμωση στο Χημείο και στο Βιολογικό, «μας ενημέρωσαν πως δε θα επιτευχθεί η απομάκρυνση των ψύλλων με μια φορά και θα χρειαστεί να γίνει επανάληψη. Κλείσαμε το χημείο για δύο ημέρες και μάλλον θα χρειαστεί να το ξανακλείσουμε».

Ο κος Σπάθης τόνισε πως «θα προσπαθήσουμε να γίνει σε μια ημέρα, διότι δημιουργείται πρόβλημα είμαστε σε περίοδο εξετάσεων και είναι δύσκολο να μη λειτουργεί τίποτα στο Τμήμα. Ελπίζουμε τουλάχιστον να λυθεί με τη δεύτερη απεντόμωση το θέμα. Είμαι 35 χρόνια εδώ και δεν έχει παρουσιαστεί ποτέ στο παρελθόν κάτι τέτοιο».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top