Ο Δήμος «ξήλωσε» το ΚΕΠ των αναρχικών στα Εξάρχεια

Μεγάλη επιχείρηση για να δοθεί η πλατεία Εξαρχείων στους κατοίκους της

Μεγάλη επιχείρηση πραγματοποίησε ο Δήμος Αθηναίων για την απομάκρυνση του μεγάλου κοντέινερ που είχαν τοποθετήσει αναρχικοί στην πλατεία Εξαρχείων και το είχαν ονομάσει «ΚΕΠ».

Η επιχείρηση ξεκίνησε λίγο μετά τις 06:30 το πρωί, όταν γερανοφόρο του δήμου Αθηναίων, συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης έφτασε στο σημείο και άρχισε να ξηλώνει το κοντέινερ, που εδώ και περίπου τρία χρόνια λειτουργούσε ως περίπτερο ενημέρωσης. 

Πλατεία Βάθης: Σε εξέλιξη επιχείρηση εκκένωσης υπό κατάληψη κτιρίων

Μετά την απομάκρυνσή του, συνεργεία του δήμου έπιασαν δουλειά και άρχισαν να καθαρίζουν την πλατεία από σκουπίδια, πανό και αφίσες, ώστε να μπορέσουν να τη χρησιμοποιήσουν ξανά οι κάτοικοι. 

Το κοντέινερ είχε στηθεί στην πλατεία Εξαρχείων από τον Απρίλιο του 2017 και κανείς μέχρι τώρα δεν το είχε απομακρύνει. 

Οι αναρχικοί που το είχαν τοποθετήσει εκεί είχαν πει πως θα είναι ένα περίπτερο ενημέρωσης «ενάντια στην κρατική καταστολή, τις μαφίες και τον κοινωνικό κανιβαλισμό».

Ένα μήνα αργότερα, τον Μάιο του 2017, οι αντιεξουσιαστές είχαν επεκτείνει το… «ΚΕΠ», τοποθετώντας υποστυλώματα για στέγαστρο, ώστε να προστατεύονται από τον ήλιο τα βιβλία που εκτίθεντο εκεί, αλλά και οι επισκέπτες του. 

Κάποια στιγμή, πραγματοποιούταν και προβολή ταινιών στο σημείο, με τον δήμο να διατηρεί τότε στάση αναμονής, περιμένοντας να δει τι ανταπόκριση θα είχε ο αυτοσχέδιος αυτός κινηματογράφος. 

Η δημοσίευση του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Η συμβολική αλλά και ουσιαστική ενέργεια της απομάκρυνσης του αυθαίρετου κοντέινερ από την πλατεία Εξαρχείων, είναι ένα ακόμα βήμα για την επιστροφή της γειτονιάς στους κατοίκους της. Καμία αυθαιρεσία πλέον δεν θα γίνεται ανεκτή στο όνομα τάχα της ελευθερίας. Γιατί ελευθερία σημαίνει οι πολίτες να κυκλοφορούν απρόσκοπτα στην πόλη τους και να χαίρονται τους δρόμους, τις πλατείες, κάθε δημόσιο χώρο. Αυτό το δημοκρατικό δικαίωμα θα το υπερασπιστούμε με τη στήριξη όλων των Ελλήνων» σημείωσε ο Πρωθυπουργός σε ανάρτηση στο facebook.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top