Λουτράκι: Συνεχείς αναζωπυρώσεις της φωτιάς - Διακόπηκε η κυκλοφορία

Στο κόκκινο και σήμερα ο κίνδυνος για εκδήλωση πυρκαγιών

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου στο Λουτράκι, με τους πυροσβέστες να προσπαθούν να ελέγξουν τις πολλές διάσπαρτες εστίες και να αντιμετωπίσουν τις συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Mεγάλη φωτιά κοντά στο Λουτράκι - Εκκενώθηκαν μονές και γηροκομείο

Κατά τη διάρκεια της νύχτας η φωτιά είχε τεθεί υπό μερικό έλεγχο, όμως λόγω των ισχυρών ανέμων, αρκετές εστίες αναζωπυρώθηκαν. Οι κάτοικοι όλη νύχτα έμειναν ξάγρυπνοι, ενώ από το πρωί πολλοί από αυτούς βρίσκονται στην παραλία. 

Η αστυνομία, εξαιτίας της πυρκαγιάς, αποφάσισε τη διακοπή κυκλοφορίας στα εξής σημεία:

  • Περιφερειακή Οδός Λουτρακίου, από τον Άγιο Φανούριο έως τον Άγιο Γεώργιο.
  • Στην οδό του Γηροκομείου, από το ύψος της διασταύρωσης της Περιφερειακής Οδού Λουτρακίου έως τον Προφήτη Ηλία.
  • Στην οδό που οδηγεί στον Όσιο Πατάπιο, από το ύψος του Προφήτη Ηλία έως τη διασταύρωση της Επαρχιακής Οδού Λουτρακίου Περαχώρας.

Το μέτωπο της φωτιάς στο Λουτράκι - φωτογραφία: Eurokinissi/Βασίλης Ψωμάς

Στο σημείο επιχειρούν από αέρος τέσσερα αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα, ενώ οι επίγειες δυνάμεις είναι συνολικά 169 πυροσβέστες με 24 οχήματα και 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. 

Συνδρομή παρέχουν μηχανήματα έργου του Ελληνικού Στρατού, εθελοντές καθώς και υδροφόρες της Περιφέρειας και των δήμων.

Οι επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων εκτιμούν ότι η αποφασιστική μέρα για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς θα είναι αύριο, που αναμένεται ότι θα σταματήσουν εντελώς οι άνεμοι.

Η φωτιά ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου σε αγροτική έκταση στην Περαχώρα Κορινθίας σε δύσβατο σημείο, ενώ το έργο των πυροσβεστών δυσχέραιναν οι θυελλώδεις άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή. 

Η κινητοποίηση της πυροσβεστικής ήταν μεγάλη και εκκενώθηκαν δύο μοναστήρια - φωτογραφία: Eurokinissi/Βασίλης Ψωμάς

Για προληπτικούς λόγους μάλιστα εκκενώθηκαν το Μοναστήρι του Οσίου Παταπίου και το Μοναστήρι του Προφήτη Ηλία.

Όσον αφορά στην πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί στις Κεχριές Κορινθίας, έχει κατασβεστεί, ενώ υπό έλεγχο είναι η πυρκαγιά κοντά στις Πίσσες Λουτρακίου. 

Ήδη η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής έχει ξεκινήσει προανάκριση για τα αίτια των πυρκαγιών, καθώς οι πυρκαγιές στην Κορινθία εκδηλώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα, την ώρα που οι άνεμοι έπνεαν μανιασμένοι. 

Μεγάλη ήταν η αναστάτωση των κατοίκων, βλέποντας τις φλόγες να πλησιάζουν απειλητικά - φωτογραφία: Eurokinissi/Βασίλης Ψωμάς

Το τελευταίο 24ωρο μάλιστα εκδηλώθηκαν συνολικά σε όλη τη χώρα 68 δασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες από τις οποίες αντιμετωπίστηκαν γρήγορα. 

Φωτιά στα Μέγαρα

Υπό έλεγχο τέθηκε πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 20:30 το βράδυ του Σαββάτου στα Μέγαρα, στην περιοχή Χάνι Δερβενίου. 

Στο σημείο έσπευσαν 39 πυροσβέστες με 11 οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων και δύο ομάδες πεζοπόρων.

Μικρότερες πυρκαγιές εκδηλώθηκαν δίπλα στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας στον Άγιο Στέφανο προς Αφίδνες, στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου και στον Μαραθώνα, οι οποίες όμως, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν εμπνέουν ανησυχία.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιών και σήμερα

Πάντως και σήμερα, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών είναι πολύ μεγάλος και ο συναγερμός είναι στο επίπεδο 4 για έξι περιφέρειες. 

Συγκεκριμένα στο κόκκινο βρίσκονται:

  • Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης και της νήσου Κυθήρων)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια)
  • Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία)
  • Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες)
  • Περιφέρεια Κρήτης (Χανιά, Ρέθυμνο)

Όλες οι δυνάμεις είναι σε ετοιμότητα ενώ από την Πυροσβεστική απευθύνεται έκκληση στους πολίτες:

  • Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς
  • Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 ή στον Ευρωπαϊκό Αριθμό κλήσης 112
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top