Πόρος: Αυτός είναι ο άτυχος Έλληνας χειριστής του ελικοπτέρου

Η ανακοίνωση εταιρείας «Ι fly» σχετικά με την πτώση του Agusta Α 109C

Απόστρατος της Ελληνικής Αεροπορίας φέρεται να ήταν ο χειριστής του ελικοπτέρου που έπεσε σήμερα στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Πόρου και Γαλατά. 

Αποκλειστικές εικόνες: Η ανέλκυση του ελικοπτέρου από τον βυθό του Πόρου

Πτώση ελικοπτέρου ανοιχτά του Πόρου - Νεκροί και οι τρεις επιβαίνοντες

Ο Έλληνας πιλότος έχασε τη ζωή του όπως και οι δυο Ρώσοι υπήκοοι που επέβαιναν στο ελικόπτερο, όταν αυτό χτύπησε πάνω στα καλώδια της ΔΕΗ και κατέληξε στη θάλασσα. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο πιλότος ήταν απόφοιτος της Σχολής Ικάρων και είχε υπηρετήσει στην Πολεμική Αεροπορία. Ήταν σύζυγος και πατέρας. 

Ανακοίνωση εταιρείας «Ι fly» σχετικά με την πτώση ελικοπτέρου

Η διοίκηση της εταιρείας «Ι fly ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», σε ανακοίνωσή της, αναφέρει πως σήμερα το ελικόπτερο τύπου Agusta Α 109C με αριθμό νηολογίου SXΗΤΟ, που ανήκει στον στόλο της, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στον Γαλατά και στον Πόρο.

Όπως σημειώνει στην ίδια ανακοίνωση, «το ατύχημα έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια πτήσης αεροταξί από τον Γαλατά στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών Ε. Βενιζέλος, για την οποία είχαν τηρηθεί εκ των προτέρων όλες οι προβλεπόμενες διατυπώσεις. Στο ελικόπτερο επέβαιναν ο Έλληνας χειριστής και δύο αλλοδαποί άνδρες επιβάτες, τα στοιχεία των οποίων είχαν αρμοδίως γνωστοποιηθεί».

Επίσης, προσθέτει ότι «τα ειδικότερα πραγματικά περιστατικά και τα αίτια του δυστυχήματος διερευνώνται» και για τον σκοπό αυτό παρέχει «στις αρμόδιες αρχές κάθε αναγκαία συνδρομή». «Παραμένουμε στην απόλυτη διάθεση των οικείων των επιβαινόντων για την παροχή κάθε αναγκαίας αρωγής» καταλήγει η ανακοίνωση της εταιρείας «Ι fly».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top