Αποκλειστικές εικόνες: Η ανέλκυση του ελικοπτέρου από τον βυθό του Πόρου

Αγώνας για να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στο νησί

Μεγάλη επιχείρηση από τις λιμενικές αρχές και την Πυροσβεστική Υπηρεσία στήθηκε για την ανέλκυση του ελικοπτέρου που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Πόρου και Γαλατά, γύρω στις 16:00 το απόγευμα της Τρίτης. Από την πτώση, τρία άτομα ανασύρθηκαν νεκρά. 

Πτώση ελικοπτέρου ανοιχτά του Πόρου - Νεκροί και οι τρεις επιβαίνοντες

Στις αποκλειστικές εικόνες που προβλήθηκαν στο Κεντρικό Δελτίο του STAR, φαίνεται ο ειδικός γερανός που ανασύρει τα συντρίμμια από τον βυθό και συγκεκριμένα την ουρά του ελικοπτέρου. Το έργο των αρχών για την ανέλκυσή του ελικοπτέρου, βοήθησε το φως της ημέρας και το μικρό βάθος στο σημείο της πτώσης. 

Η ουρά του μοιραίου Αγκούστα Μπέλ Α109 είχε ακουμπήσει στα καλώδια της ΔΕΗ, πιθανότατα έγινε βραχυκύκλωμα στα ηλεκτρονικά του συστήματα, έμεινε ακυβέρνητο και δευτερόλεπτα αργότερα ν΄αρχίζει να περιστρέφεται ανεξέλεγκτα, μέχρι που κατέληξε στο νερό. 

Αγώνας για να ηλεκτροδοτηθεί το νησί

Ο κρατικός μηχανισμός κάνει προσπάθειες ώστε να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στο νησί, το οποίο έχει μείνει χωρίς ρεύμα, από τη στιγμή της πρόσκρουσης του ελικοπτέρου με τα καλώδια της ΔΕΗ. Σκοπός είναι ο Πόρος να έχει ρεύμα κατά 90% μέχρι το πρωί της Τετάρτης και σταδιακά όλο το νησί μέσα στην ημέρα. Έχουν επιστρατευθεί γεννήτριες από τον στρατό, την ΕΥΔΑΠ και άλλες υπηρεσίες. 

Το ρεπορτάζ του Γιώργου Σαραντάκου για την ηλεκτροδότηση στο Κεντρικό Δελτίο του STAR

Δήμαρχος Πόρου στο STAR: «Όλοι γνωρίζουμε ότι τα καλώδια εκεί που βρίσκονται είναι επικίνδυνα»

Ο δήμαρχος του νησιού, Γιάννης Δημητριάδης, μίλησε στο Κεντρικό Δελτίο του STAR, σημειώνοντας πως τα προβλήματα από τη διακοπή της ηλεκτροδότησης δεν έχουν αρχίσει να φαίνονται ακόμη. «Αν γίνουν τα πράγματα, όπως τα έχουμε πει με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, τα προβλήματα θα είναι διαχειρίσιμα» υπογράμμισε. 

«Όλοι γνωρίζουν ότι τα καλώδια εκεί που βρίσκονται είναι επικίνδυνα. Ο ΔΕΔΗΕ έχει κινήσει ενέργειες εδώ και χρόνια για την υπογειοποίησή τους. Δεν ξέρω για ποιον λόγο δεν προχώρησε. Έχει συζητηθεί πάντως και σε υπουργικά κλιμάκια» επεσήμανε. 

Ο δήμαρχος του Πόρου στο Κεντρικό Δελτίο του STAR

Τα τελευταία δευτερόλεπτα πριν το ελικόπτερο καταλήξει στη θάλασσα

Η στιγμή της πτώσης του ελικοπτέρου όπως προβλήθηκε στον ΑΝΤ1

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR

 
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top