Μεγάλη φωτιά στην Κρήτη - Θερμοκήπιο παραδόθηκε στις φλόγες

Φωτιά σε Κέρκυρα, Κοζάνη, Σπάρτη

Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα σε χαράδρα και δύσβατη περιοχή με χορτολιβαδική έκταση βόρεια από τις Αμμουδάρες-Κοπάνες Μύρτους, του δήμου Ιεραπετρας.

Δείτε ολόκληρο το δελτίο ειδήσεων του Star εδώ

Στο σημείο επιχείρησαν επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής, καθώς και τα δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα που εδρεύουν στην Κρήτη, ενώ στη μάχη με τις φλόγες συνέδραμαν υδροφόρες ιδιωτών καθώς και του δήμου Ιεράπετρας.

Το μέτωπο της πυρκαγιάς εξελίχθηκε σε μήκος περίπου 500 μέτρων, ενώ οι άνεμοι έπνεαν με ένταση περίπου 5 μποφόρ, γεγονός που δυσκόλεψε το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης.

Η φωτιά, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, κατέκαψε πεύκα, χορτολιβαδική έκταση, περίπου 100 στρεμμάτων, ένα παλιό θερμοκήπιο, ενώ προκάλεσε μικρές ζημιές και σε νέα θερμοκήπια.

Την ίδια ώρα, συνεχίζει να καίει η φωτιά που ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή της Παλιάς Περίθειας στην Κέρκυρα. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν άμεσα 22 πυροσβέστες με 11 οχήματα, 4 Πετζετέλ και 1 ελικόπτερο.

 

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά στο χωριό Ελάτη Κοζάνης, του δήμου Σερβίων. Στο σημείο επιχειρούν δύο οχήματα της πυροσβεστικής και ένα πεζοπόρο τμήμα, με συνολικά 14 άνδρες.

Η φωτιά καίει δασική περιοχή με πουρνάρια και βελανιδιές σε ορεινή και δύσβατη περιοχή της Ελάτης, αλλά βρίσκεται μακριά από την κοινότητα.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δυτικής Μακεδονίας Ανδρέα Παπαζαχαρία, έχουν περιοριστεί τα δύο μέτωπα της φωτιάς και με την άπνοια που υπάρχει στην περιοχή ελπίζουν ότι θα τη θέσουν σύντομα υπό έλεγχο.

Yπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα στη Σπάρτη, στα Πικουλιάνικα, ανάμεσα στις περιοχές Τρύπη και Σταυρό.

Επί τόπου έσπευσαν 18 πυροσβέστες με 8 οχήματα, 1 τμήμα πεζοπόρο, καθώς και 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top