Σαμοθράκη: Τουρίστες επισπεύδουν την αναχώρησή τους από το νησί

Οι εγκλωβισμένοι έφυγαν αλλά το πρόβλημα και η αβεβαιότητα παραμένουν

σαμοθρακη

Μπορεί οι τουρίστες που είχαν εγκλωβιστεί το προηγούμενο διάστημα στη Σαμοθράκη να έφυγαν, ωστόσο το πρόβλημα παραμένει στο νησί.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Σαμοθράκης, Αθανάσιο Βίτσα, πολλοί είναι οι τουρίστες που λόγω αβεβαιότητας επισπεύδουν την αναχώρησή τους.

«Μέχρι σήμερα υπάρχουν ανακοινωμένα δρομολόγια από τα πλοία που έχουν έρθει εδώ, το "Andros Jet" και το "Άναξ", δεν υπάρχουν όμως για αύριο. Το πρόβλημα της εκτόνωσης των εγκλωβισμένων έχει λυθεί, έχουν φύγει αυτοί οι άνθρωποι, συγχρόνως όμως δεν έχει αποκατασταθεί ένα πρόγραμμα ακτοπλοϊκών συνδέσεων του επόμενου διαστήματος, όπως έχουμε αιτηθεί, για να γνωρίζει ο κόσμος τι θα κάνει. Σήμερα, επειδή υπάρχει αυτή η αβεβαιότητα, έχουν σχηματιστεί ουρές στο λιμάνι για να αναχωρήσουν εκτάκτως άνθρωποι που είχαν σκοπό να παραμείνουν, αλλά δεν ξέρουν τι θα γίνει τις επόμενες μέρες», ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων Πρακτορείο 104,9 FM ο κος Βίτσας.

«Η λύση είναι μια εταιρία με αξιοπιστία»

«Η λύση της Σαμοθράκης είναι να μπει μια εταιρεία που θα μας προσφέρει σταθερότητα και αξιοπιστία. Δεν μπορεί να εμφανίζει προβλήματα τόσο συχνά όσο εμφανίζει εδώ η δική μας εταιρεία. Δεν πρέπει να συνεχιστεί αυτό», σημείωσε ο κ. Βίτσας, απαντώντας για το ποια θα ήταν μια μόνιμη λύση για τα ακτοπλοϊκά προβλήματα που αντιμετωπίζει κατά καιρούς το νησί».

Παράλληλα εξήγησε πως «η Seajets, το Andros και το πλήρωμά του είναι μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος. Ίσα ίσα, τους ανθρώπους αυτούς πρέπει να τους ευχαριστήσουμε καθώς άφησαν μια γραμμή στις Κυκλάδες -προφανώς πιο συμφέρουσα- άλλαξαν το πρόγραμμά τους, ταλαιπωρήθηκαν πολύ, το πλήρωμα δούλευε νυχθημερόν σε συνθήκες δύσκολες για να ανταποκριθεί και γενικά και η "Seajets" και το πλήρωμα φέρθηκαν με τον καλύτερο τρόπο».

«Οικονομικό πλήγμα για τις επαγγελματίες του νησιού»

Η κατάσταση αυτή έχει δημιουργήσει προβλήματα στους επαγγελματίες του νησιού. «Εχθές, κάνοντας μια βόλτα σχεδόν σε όλα τα χωριά, είδα τα σκυθρωπά πρόσωπα των επαγγελματιών που παλεύουν όλο τον χρόνο, γιατί έχουμε έναν μεγάλο χειμώνα και μια πολύ μικρή σεζόν» τόνισε ο πρόεδρος των Επαγγελματιών της Σαμοθράκης, Γιάννης Γλήνιας.

Όπως είπε κάνουν προσπάθεια να διαφημίσουν το νησί σε όλα τα Βαλκάνια με ιδίους πόρους «και μέσα σε μία εβδομάδα βλέπουμε να καταρρέουν όλα, να δυσφημίζεται το νησί μας. Στη Ρουμανία, στη Βουλγαρία έχουν βγει ειδικές ανακοινώσεις να μην επισκεφθούν τη Σαμοθράκη, τις έχουμε στα χέρια μας. Όλο αυτό είναι τόσο λυπηρό για το νησί μου  και τον επαγγελματικό κόσμο, που πραγματικά δεν ξέρουμε πώς θα μπορέσουμε να το διορθώσουμε και ζούμε βέβαια κι αυτή τη στιγμή, μεσούσης της σεζόν, μια κατάσταση σαν να είναι τέλος Σεπτεμβρίου, όπου το οικονομικό πλήγμα που δέχεται αυτή τη στιγμή δεν ξέρουμε ποιες θα είναι οι διαστάσεις του».

«Οι ακυρώσεις έφτασαν το 70-90%»

Σε ό,τι αφορά το ποσοστό των ακυρώσεων στις κρατήσεις διαμονής στο νησί, ο κ. Γλήνιας διευκρίνισε: 

«Όλος ο κόσμος που ήταν να φύγει και έφυγε τελικά με καθυστέρηση ήταν οι επισκέπτες προ του Δεκαπενταύγουστου, που έπρεπε να φύγουν για να έλθουν αυτοί του Δεκαπενταύγουστου. Αυτοί οι άνθρωποι με όποια ταλαιπωρία έφυγαν, ενώ οι επισκέπτες του Δεκαπενταύγουστου δεν ήλθαν ποτέ και λογικό είναι, γιατί 3-4 μέρες δεν μπορεί να περιμένει κανείς πλοίο πάνω στο λιμάνι, ούτε και οι πιο υπομονετικοί. Λίγοι, πολύ λίγοι έφτασαν, οι ακυρώσεις είναι 70-80-90%, γίνεται κάτι που δεν το πιστεύουμε πραγματικά και χωρίς να έχουμε την παραμικρή ευθύνη οι επαγγελματίες του νησιού προσπαθούμε να δούμε τι κάνουμε από σήμερα κιόλας καλώντας τον κόσμο να επισκεφθεί το νησί». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top