Συνελήφθη ομογενής για δολοφονία Αλβανού αστυνομικού

Πρόκειται για έναν 31χρονο ο οποίος αναζητείτο από την INTERPOL

Περιπολικο της Άμεσης Δράσης

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες ένας 31χρονος ομογενής από την Αλβανία, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από την Ιντερπόλ για τη δολοφονία ενός Αλβανού αστυνομικού στα Τίρανα, τον Απρίλιο του 2017.

Σύμφωνα με το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ο συλληφθείς αναζητείτο από τις διωκτικές αρχές της γειτονικής χώρας για τη δολοφονία του ανώτατου αξιωματικού της αλβανικής αστυνομίας Artan Cucuo,  σε φονική ενέδρα έξω από το σπίτι του στα Τίρανα.

Φυσικός αυτουργός της δολοφονίας ήταν ο σεσημασμένος κακοποιός Bledar J., στον οποίο ο 31χρονος ομογενής είχε αναθέσει να εκτελέσει το συμβόλαιο θανάτου.

O Αλβανός εκτελεστής Bledar J,, o οποίος συνελήφθη το Δεκέμβριο του 2018 στο Αιγάλεω ως δράστης της δολοφονίας του αστυνομικού (φωτο: INTERPOL)

 

Ο Bledar είχε συλληφθεί ένα χρόνο μετά,  τον περασμένο Δεκέμβριο στην Αθήνα, μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αιγάλεω και από τότε κρατείται στον Κορυδαλλό.

Όπως αναφερόταν στα σχετικά έγγραφα, ο 39χρονος ήταν δράστης της δολοφονίας του ανώτατου αξιωματικού της αλβανικής αστυνομίας. Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής», κίνητρο της δολοφονίας ήταν ότι ο εν λόγω αξιωματικός επαναδιερευνούσε ανθρωποκτονίες που είχαν διαπραχθεί στην Αυλώνα το 2012 και είχαν οδηγήσει στη σύλληψη του «Mucho Ricardo», ο οποίος λίγο καιρό αργότερα αφέθηκε ελεύθερος.

Συνολικά, ο ίδιος ήταν ύποπτος για 5-6 ανθρωποκτονίες την περίοδο 2005-2012, ενώ φαίνεται να είχε κι άλλους συνεργούς.

Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα» (17 Φεβρουαρίου 2019) το όνομα του είχε εμπλακεί εκείνο το χρονικό διάστημα σε αποτυχημένη απόδραση από τις ελληνικές φυλακές, με σχέδιο καταστρωμένο από την αλβανική μαφία που απετράπη την τελευταία στιγμή από την ΕΛ.ΑΣ.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top