Συνεχείς αναζωπυρώσεις στην Ελαφόνησο – Εκκενώθηκαν ο Σίμος και η Παναγιά

Aφόρητη η κατάσταση από τον πυκνό καπνό

Μαίνεται η πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει από χθες το απόγευμα στην Ελαφόνησο. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών, ενώ όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, στην περιοχή ξέσπασε και δεύτερο μέτωπο.

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς: Σήμερα η πιο δύσκολη μέρα

Οι Αρχές εκκένωσαν για δεύτερη φορά το κάμπινγκ της παραλίας στον Σίμο. Επίσης, έχει εκκενωθεί η περιοχή Παναγιά.

Αυτή την ώρα επιχειρούν 90 πυροσβέστες με 19 οχήματα, 3 αεροσκάφη «Καναντέρ», 3 PZL και 4 ελικόπτερα, ενώ συνδράμουν 4 υδροφόρες ΟΤΑ και 2 μηχανήματα έργου.

 

 

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά οριοθετήθηκε χθες, αλλά συνέχιζε να καίει σε ένα σημείο που είναι σωροί απορριμμάτων.Σήμερα εξαιτίας των πολύ ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή η πυρκαγιά αναζωπυρώθηκε, δημιουργώντας πρόβλημα στο νησί, καθώς εκτός των άλλων έχει γίνει αφόρητη η κατάσταση λόγω του πυκνού καπνού.

 

Στο νησί μετέβη εσπευσμένα με ελικόπτερο ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, μαζί με μια ομάδα της ΕΜΑΚ, για να συντονίσει τις ενέργειες των αρμόδιων υπηρεσιών, ενώ ενισχύθηκαν και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Οι τουρίστες περιμένουν στο λιμάνι για να φύγουν

Όπως αναφέρει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Αδαμαντία Τζανετέα, δεν έχει καταγραφεί κάποιος εγκλωβισμός ή τραυματισμός.  Πρόσθεσε επίσης ότι μεγάλος αριθμός επισκεπτών βρίσκεται στο λιμάνι, περιμένοντας να φύγουν από το νησί και εξέφρασε την εκτίμηση ότι η φωτιά δεν έχει προκαλέσει μόνο μεγάλη οικολογική καταστροφή, αλλά και οικονομική.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top