Ρόδος: Τα δύο κορίτσια πνίγηκαν μπροστά στην 10χρονη αδερφή τους

Ποιοι ήταν οι κανόνες ασφαλείας στην πισίνα του ξενοδοχείου

Ακούστε τι δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τον ιδιοκτήτη ξενοδοχείου της Ρόδου 

Δύο τραγωδίες σχεδόν την ίδια ώρα σημειώθηκαν, χθες, σε πισίνες ξενοδοχείων σε Ρόδο και Κρήτη, με θύματα δύο αδερφές 16 και 19 ετών από τη Γαλλία και μία 8χρονη από το Ισραήλ, αντίστοιχα.

Τα δύο περιστατικά έλαβαν χώρα μέσα σε ένα 24ωρο και πήραν διεθνείς διαστάσεις. Οι λεπτομέρειες προκαλούν σοκ. 

Ρόδος: Οι δύο αδελφές δεν ήξεραν κολύμπι - Τι έδειξαν οι κάμερες ασφαλείας

Δείτε στο video τι αναφέρουν μερικά από τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία του κόσμου για την διπλή τραγωδία στη Ρόδο

Ήταν μπροστά στον πνιγμό η 10χρονη αδερφή τους 

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλοκαίρι Μαζί», ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τον ξενοδόχο της Ρόδου τόνισε πως «το ξενοδοχείο τηρούσε όλους τους κανόνες ασφαλείας», περιγράφοντας παράλληλα πώς έγινε η διπλή τραγωδία.

Βάσει νόμου, όπως εξήγησε, «οι κανόνες ασφαλείας είναι η αναγραφή του βάθους της πισίνας, η ύπαρξη σωσιβίων, η ένδειξη ότι απαγορεύονται οι βουτιές και το ωράριο λειτουργίας που αναγράφεται και έχει άμεση συνάρτηση με το ωράριο του ναυαγοσώστη.

Ο δικηγόρος του επιχειρηματία, Ε. Δημητριάδης, εξήγησε πως οι δύο αδερφές μπήκαν στην πισίνα 20 λεπτά μετά το κλείσιμό της και πνίγηκαν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και κυρίως, χωρίς κανένας από τους παρόντες να καταλάβει το ο,τιδήποτε.

Η τρίτη, 10χρονη αδελφή που ήταν μαζί τους, μάλιστα, γύρισε την πλάτη της και όπως είπε δεν κατάλαβε τίποτα», είπε σχετικά για να συμπληρώσει ότι το περιστατικό δεν έγινε αντιληπτό από κανέναν που ήταν στο σημείο.

«Υπήρχε κόσμος εκεί που δεν κατάλαβε τίποτα. Δεν φώναξε κανένας τίποτα», είπε χαρακτηριστικά. Τέλος, όπως είπε ο Ε.Δημητριάδης, το ξενοδοχείο είχε πρόσφατα ελεγχθεί από tour operators.

Για την υπόθεση στη Ρόδο συνελήφθησαν ο διευθυντής του ξενοδοχείου και ο ναυαγοσώστης, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις στον εισαγγελέα και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.Ο εισαγγελέας έδωσε εντολή να γίνει πρόσθετη έρευνα από τους αξιωματικούς του αστυνομικού τμήματος Ιαλυσού, έτσι ώστε να διευκρινιστούν όλες οι πτυχές της τραγωδίας.

Η ιατροδικαστική έκθεση που ολοκληρώθηκε αργά χθες το μεσημέρι από τον  ιατροδικαστή Ρόδου κ. Κωτρέτσο, επιβεβαίωσε ότι ο θάνατος των δύο κοριτσιών προήλθε από πνιγμό, αλλά παραγγέλθηκαν και άλλες πρόσθετες τοξικολογικές εξετάσεις, έτσι ώστε να αποκλειστεί οποιοδήποτε άλλο ενδεχόμενο.

Πώς να προφυλαχθείτε από τον πνιγμό

Ο Υπουργός Τουρισμού στο STAR: Δόθηκε εντολή για εντατικοποίηση των ελέγχων

«Τα παιδιά μας δεν ήξεραν κολύμπι»

Συντετριμμένοι οι γονείς των δύο κοριτσιών από τη Γαλλία, 16 και 19 ετών, αδυνατούν να πιστέψουν τη συμφορά που «χτύπησε» την οικογένειά τους. Μέσα σε λίγα λεπτά έχασαν δύο παιδιά.

Η οικογένεια είχε ταξιδέψει στη Χερσόνησο με τα τέσσερα παιδιά της. Τα δύο κορίτσια που πνίγηκαν, τη μεγαλύτερη αδερφή τους και ένα μικρότερο κοριτσάκι μόλις 10 ετών.

Οι γονείς τους κατέθεσαν στην αστυνομία ότι κανένα από τα δύο κορίτσια δεν ήξερε κολύμπι. 

Η εξαμελής οικογένεια είχε γευματίσει στις 14:00 το μεσημέρι και αποχώρησε από το εστιατόριο του ξενοδοχείου στις 15:30 για να πάει στα δωμάτιά της.

Λίγο μετά τις 17:00 οι δύο από τις τέσσερις αδελφές πήγαν στην πισίνα και πριν βουτήξουν, όπως φαίνεται και από τις κάμερες ασφαλείας, έφαγαν γλυκά και διάφορα σνακ από τον μπουφέ. 

Επειδή, μάλιστα, δε γνώριζαν κολύμπι προτιμούσαν να κολυμπούν στη μία από τις τρεις πισίνες του ξενοδοχείου που είχε βάθος ένα μέτρο και είκοσι εκατοστά. Όταν πήγαν εκεί όμως, λίγο μετά τις 18:00, δε βρήκαν ξαπλώστρα κι έτσι αναγκάστηκαν να πάνε στην αμέσως μεγαλύτερη, το ύψος της οποίας ξεπερνά τα δύο μέτρα. 

Εκεί κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες, αφού βούτηξαν, πιθανόν πανικοβλήθηκαν, γιατί έφθασαν σε σημείο που δεν πατούσαν τα πόδια τους στον πάτο κι έτσι έγινε το κακό. Η μία προσπάθησε να σώσει την άλλη και τελικά πνίγηκαν και οι δύο. 

Ο ναυαγοσώστης είχε σχολάσει στις 18:00 και το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε και έφθασε στο ξενοδοχείο στις 18:20. Η μία κοπέλα, η οποία επέπλεε, είχε παλμούς, οπότε την έβγαλαν από την πισίνα οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου και προσπάθησαν να την επαναφέρουν, χωρίς όμως αποτέλεσμα. 

Οι γονείς έντρομοι αναζητούσαν τη δεύτερη αδελφή, η οποία νόμιζαν ότι βρισκόταν στο δωμάτιο. Σύμφωνα με τη «Ροδιακή» κανείς, ούτε οι γονείς, ούτε κάποιος άλλος είδαν πως στον πάτο της πισίνας είχε βυθιστεί η μεγαλύτερη κοπέλα. 

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση για τον θάνατο της 8χρονης στην Κρήτη

Σχεδόν την ίδια ώρα με τα δύο κορίτσια από τη Γαλλία, έχασε τη ζωή της και μία 8χρονη από το Ισραήλ, η οποία έκανε διακοπές μ την οικογένειά της στη Χερσόνησο.

Ο θάνατός της οφείλεται σε πνιγμό σύμφωνα με το cretalive, το οποίο αναφέρει ότι η ιατροδικαστική έκθεση από το ΠΑΓΝΗ συντάχθηκε χωρίς να διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή, καθώς δεν το επιθυμούσε η οικογένεια του παιδιού. 

Κρήτη: Δύο συλλήψεις για τον πνιγμό της 8χρονης σε πισίνα

Σύμφωνα με τα τοπικά site το παιδί ήταν μπρούμυτα με αναπνευστήρα και κάποια στιγμή άρχισε να βγάζει αφρούς.

Ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της μέσα από το νερό της πισίνας και παρά τις προσπάθειες των διασωστών δεν επανήλθε. 

Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο αλλοδαπές γυναίκες 42 και 56 ετών, που είναι προσωρινά υπεύθυνες στη ξενοδοχειακή μονάδα της Χερσονήσου. Επίσης, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ερευνάται αν η πισίνα λειτουργούσε νόμιμα.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου, ενώ οι συλληφθείσες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top