Ρόδος: Οι δύο αδελφές δεν ήξεραν κολύμπι - Τι έδειξαν οι κάμερες ασφαλείας

Η 19χρονη ήταν στον πάτο της πισίνας, αλλά δεν την είδαν ούτε οι γονείς της

Πώς πνίγηκαν τα δύο νεαρά κορίτσια από τη Γαλλία - Απόσπασμα από την εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση»

Συγκλονιστικά είναι τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως από τις καταθέσεις των γονιών των δύο αδελφών, 19 και 16 ετών, που πνίγηκαν σε πισίνα ξενοδοχείου στη Ρόδο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο γονείς, οι οποίοι βρίσκονται σε κατάσταση σοκ φέρονται να είπαν στην αστυνομία ότι τα κορίτσια τους δεν ήξεραν κολύμπι. 

Ρόδος: Πνίγηκαν αδελφές σε πισίνα ξενοδοχείου-Η μία πήγε να σώσει την άλλη!

Όλη η οικογένεια μαζί με τα άλλα δύο τους παιδιά ήρθαν για διακοπές στη Ρόδο από τη Γαλλία. Στο ξενοδοχείο την ώρα που έγινε το κακό βρίσκονταν επίσης οι γονείς, η μία μεγαλύτερη αδελφή του και η μικρότερη, η οποία είναι δέκα ετών. 

Όπως προκύπτει από τις επίσημες μαρτυρίες, η εξαμελής οικογένεια είχε γευματίσει στις 14:00 το μεσημέρι και αποχώρησαν από το εστιατόριο του ξενοδοχείου στις 15:30 για να πάνε στα δωμάτιά τους. 

Λίγο μετά τις 17:00 οι δύο από τις τέσσερις αδελφές πήγαν στην πισίνα και πριν βουτήξουν, όπως φαίνεται και από τις κάμερες ασφαλείας, έφαγαν γλυκά και διάφορα σνακ από τον μπουφέ. 

Επειδή, μάλιστα, δε γνώριζαν κολύμπι προτιμούσαν να κολυμπούν στη μία από τις τρεις πισίνες του ξενοδοχείου που είχε βάθος ένα μέτρο και είκοσι εκατοστά. Όταν πήγαν εκεί όμως, λίγο μετά τις 18:00, δε βρήκαν ξαπλώστρα κι έτσι αναγκάστηκαν να πάνε στην αμέσως μεγαλύτερη, το ύψος της οποίας ξεπερνά τα δύο μέτρα. 

Εκεί κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες, αφού βούτηξαν, πιθανόν πανικοβλήθηκαν, γιατί έφθασαν σε σημείο που δεν πατούσαν τα πόδια τους στον πάτο κι έτσι έγινε το κακό. Η μία προσπάθησε να σώσει την άλλη και τελικά πνίγηκαν και οι δύο. 

Ο ναυαγοσώστης είχε σχολάσει στις 18:00 και το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε και έφθασε στο ξενοδοχείο στις 18:20. Η μία κοπέλα, η οποία επέπλεε, είχε παλμούς, οπότε την έβγαλαν από την πισίνα οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου και προσπάθησαν να την επαναφέρουν, χωρίς όμως αποτέλεσμα. 

Οι γονείς έντρομοι αναζητούσαν τη δεύτερη αδελφή, η οποία νόμιζαν ότι βρισκόταν στο δωμάτιο. Σύμφωνα με τη «Ροδιακή» κανείς, ούτε οι γονείς, ούτε κάποιος άλλος είδαν πως στον πάτο της πισίνας είχε βυθιστεί η μεγαλύτερη κοπέλα. 

Σήμερα ο διευθυντής του ξενοδοχείου και ο ναυαγοσώστης θα δώσουν εξηγήσεις στον εισαγγελέα, ο οποίος θα αποφασίσει αν θα τους ασκήσει δίωξη. 

Επικοινωνία του υπουργού Τουρισμού με τον πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα

Μετά την τραγωδία στη Ρόδο, ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, επικοινώνησε, το βράδυ της Τετάρτης, με τον πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα για να του μεταφέρει τη θλίψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και του ιδίου, για τον χαμό των δύο νέων κοριτσιών.

Ο κ. Θεοχάρης ενημέρωσε στον Γάλλο πρέσβη ότι η κινητοποίηση του υπουργείου είναι άμεση και έχει επιληφθεί των ενεργειών. Ο πρέσβης με τη σειρά του εξέφρασε την ικανοποίηση του για την άμεση αντίδραση.

Ο υπουργός Τουρισμού έχει ήδη επικοινωνήσει με τον αστυνομικό διευθυντή της περιοχής, ενώ αρμόδιος από την Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Δωδεκανήσου θα μεταβεί σήμερα στο σημείο, προκειμένου να πραγματοποιήσει επιτόπιο έλεγχο. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top