Αποφυλάκιση Κορκονέα: Μολότοφ στα Εξάρχεια μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Έντονη ανησυχία στην ελληνική αστυνομία

Επεισόδια διαδραματίστηκαν στα Εξάρχεια μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την αποφυλάκιση Κορκονέα. Σταθερή διμοιρία των ΜΑΤ δέχτηκε επίθεση με μολότοφ, στην οδό Χαρίλαου Τρικούπη, λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Τετάρτης. Οι αστυνομικοί απάντησαν στην επίθεση με ρίψη χειροβομβίδων κρότου-λάμψης. Μέχρι τα μεσάνυχτα της Τετάρτης δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί διαδηλωτών και προσαγωγές.

Οι αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν σε κατάσταση πλήρους επιφυλακής μέχρι τις πρωινές ώρες της Πέμπτης (1/8).

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Εξάρχεια

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στα Εξάρχεια, στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, μετά τη δικαστική απόφαση για τον Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Η αποφυλάκιση του Επαμεινώνδα Κορκονέα έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στην ελληνική αστυνομία για το ενδεχόμενο αναγέννησης του «αντάρτικου» του 2008.

«Σεβόμαστε απόλυτα το δικαίωμα των πολιτών στην ειρηνική διαμαρτυρία. Όπως και το δικαίωμα του συνόλου στην κοινωνική ειρήνη. Θα προστατεύσουμε, ωστόσο, ως οφείλουμε πολίτες και περιουσίες, εάν προκύψουν ακραίες συμπεριφορές, κάτι που απευχόμαστε, κατά την αποψινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνεται στα Εξάρχεια, με αφορμή την αποφυλάκιση Κορκονέα», αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Το κάλεσμα για τη συγκέντρωσε απηύθυνε χθες, μέσω διαδικτύου, η «Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας», που μίλησε για «ποινή -χάδι».

Η αποφυλάκιση Κορκονέα έχει πυροδοτήσει σφοδρές αντιδράσεις και στον πολιτικό χώρο

«Οι αιτίες που οδηγούν στην αποφυλάκιση Κορκονέα αφορούν στον νέο ποινικό κώδικα που ψήφισε μόνος του κι εσπευσμένα ο ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν από τις εθνικές εκλογές» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top