Ανθελληνικό παραλήρημα από ψευδομακεδόνες στη Φλώρινα

«Τόξο» προπαγάνδας και αλυτρωτισμού

Η Συμφωνία των Πρεσπών άνοιξε την όρεξη σε ακραίους Έλληνες της Φλώρινας που αυτοαποκαλούνται «Μακεδόνες» να ζητούν να αναγνωριστούν ως «Μακεδονική» μειονότητα. Τελευταία προπαγανδιστική απόπειρα, έγινε πριν από λίγες ημέρες στο  πανηγύρι του προφήτη Ηλία  στην Μελίτη  Φλώρινας.

Μέλη της οργάνωσης «Ουράνιο Τόξο» και ψευδομακεδόνες επιδιώκουν να ενώσουν και πάλι, όπως πιστεύουν,  την κομματιασμένη Μακεδονία, αυτήν του «Πιρίν του Αιγαίου και του Βαρδάρη».

Οι αυτοαποκαλούμενοι  «Μακεδόνες»,  που βρήκαν  στέγη στην φιλοσκοπιανή οργάνωση «Ουράνιο Τόξο» συνεχίζουν τους επικίνδυνους ανιστόρητους και γεμάτους μίσος ισχυρισμούς περί «μακεδονικής μειονότητας».

«Παίρνουν τις δικές μας, δηλαδή των Ελλήνων Μακεδόνων,  παραδοσιακές μουσικές και προσθέτουν  δικά τους λόγια  τα οποία έχουν ψευδοαλυτρωτικό  περιεχόμενο για «τρεις Μακεδονίες», διωγμού και  όλη αυτή την γκάμα της προπαγάνδας των Σκοπίων», δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star o εθνολόγος Δημήτρης Ευαγγελίδης. 

Φαίνεται πως αγνοούν ότι στη Συμφωνία των Πρεσπών, υπάρχει ρηματική διακοίνωση από την  γειτονική χώρα που κλείνει οριστικά το δρόμο στις αλυτρωτικές επιδιώξεις, καθιστώντας τέτοιες ενέργειες  για τα... πανηγύρια.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top