Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Αθήνα - Επίκεντρο και πάλι η Μαγούλα

Έγινε αισθητός στο μεγαλύτερο μέρος του λεκανοπεδίου

Ισχυρός σεισμός, μεγέθους 4,2 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 19:09 το απόγευμα στην Αττική.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, αλλά και το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο το επίκεντρό του ήταν 23 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αθήνας και 7 χλμ. βόρεια της Μαγούλας. Το εστιακό βάθος ήταν 2 χιλιόμετρα σύμφωνα με τις πρώτες μετρήσεις.

Ο σεισμός είχε μικρή διάρκεια αλλά μεγάλη ένταση και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι στο πλαίσιο της μετασεισμικής ακολουθίας του σεισμού των 5,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 19 Ιουλίου, όπως επιβεβαίωσε και ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης.

«Η μετασεισμική ακολουθία μπορεί να κρατήσει ακόμα και μήνες, αυτό δεν πρέπει να αναστατώνει τον κόσμο. Ο συγκεκριμένος μετασεισμός έγινε πολύ αισθητός, λόγω του μικρού εστιακού του βάθους, αλλά είναι μια απόλυτα φυσιολογική εξέλιξη που δε με προβληματίζει καθόλου», είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο κ. Τσελέντης. 

Επανέλαβε επίσης ότι ο ισχυρός αυτός μετασεισμός δε θα ενεργοποίησει το ρήγμα της Πάρνηθας που είχε δώσει τον μεγάλο σεισμό του 1999 και δεν απέκλεισε μέσα στη νύχτα να υπάρξουν κι άλλοι μικρότεροι μετασεισμοί. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top