Μουσείο-Πολυτεχνείο-Ακροπόλ: Έρχεται ριζική αναβάθμιση της περιοχής

Πώς θα γίνει η σύνδεση;

Όλο και περισσότερες λεπτομέρειες του τεράστιου στοιχήματος της κυβέρνησης να συνδέσει το Εθνικό αρχαιολογικό μουσείο της χώρας με το ιστορικό κτίριο του Πολυτεχνείου και το ξενοδοχείο Ακροπόλ, βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Στόχος είναι η αναβάθμιση μιας περιοχής-ορμητήριο της ανομίας.

Πώς θα γίνει η σύνδεση των χώρων με υπόγεια επέκταση;

Σε πρώτη φάση, το πανόραμα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού θα συνενωθεί με το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο. Η ανάπτυξη θα γίνει υπόγεια, μέσω της οδού Τοσίτσα, κάτω από τη σημερινή του πλατεία, δημιουργώντας έναν επιπλέον χώρο 13 χιλιάδων τμ - ανάσα για τα εκθέματά του. Στη συνέχεια, θα γίνει μια δεύτερη υπόγεια σύνδεση με το ιστορικό ξενοδοχείο Ακροπόλ, που αποπνέει τον ελληνικό αέρα του... γαλλικού Art Nouveau.

Σύφωνα με την Υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, «θα φιλοξενεί καινοτόμες δραστηριότητες και δραστηριότητες σύγχονης δημιουργίας, έχει προβλεφθεί από την επισκευή να γίνει ένα μεγάλο πωλητήριο του ταμείου αρχαιολογικών χώρων κι επίσης στον πάνω όροφο υπάρχει χώρος για ένα εστιατόριο που βλέπει στην Ακρόπολη». 

Το μεγαλόπνοο «όραμα» της κυβέρνησης βλέπει το Εθνικό αρχαιολογικό μουσείο να «αγκαλιάζει» το Μετσόβειο Πολυτεχνείο, σε μια προσπάθεια ανάπλασης - αναβάθμισης της ευρύτερης περιοχής που... γονατίζει από την ανομία. 

Λίνα Μενδώνη - «Το Πολυτεχνείο με την Αρχιτεκτονική Σχολή θα παραμείνει στη θέση του» 

«Πλέον αντιμετωπίζουμε το Πολυτεχνείο σαν ένα χώρο διαφορετικό σε εικόνα από αυτή που είναι σήμερα, το Πολυτεχνείο παραμένει και το θέλουμε να παραμείνει, θέλουμε την αρχιτεκτονική σχολή να είναι στο κέντρο της πόλης», δήλωσε η Υπουργός Πολιτισμού.   

Ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στην περιοχή αναμένεται να δώσει και η υλοποίηση του δύσκολου εγχειρήματος χωροθέτησης σταθμού μετρό στα Εξάρχεια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top