Βούτηξαν για να σώσουν μάνα και κόρη και παραλίγο να πνιγούν

Τεράστια επιχείρηση διάσωσης στην παραλία των Γουβών στο Ηράκλειο Κρήτης

Δείτε το συγκλονιστικό video του ekriti

Γιγαντιαία επιχείρηση στήθηκε την Κυριακή στην παραλία των Γουβών στο Ηράκλειο της Τρίτης, προκειμένου να σωθούν τέσσερις άνθρωποι που κινδύνευαν να πνιγούν.

Σύμφωνα με το ekriti, όλα ξεκίνησαν όταν μία μητέρα αποφάσισε παρά τα 7 μποφόρ να μπει στην ανοιχτή παραλία, δίπλα στην πρώην αμερικανική βάση Γουρνών, μαζί με το 7χρονο κοριτσάκι της.

Λόγω της έντονης θαλασσοταραχής και του κυματισμού, η μάνα με το παιδί δεν μπορούσαν να βγουν από τη θάλασσα. Δίχως να διστάσουν λεπτό, δύο άνδρες έπεσαν στη θάλασσα για να σώσουν μάνα και κόρη. Κατάφεραν με μεγάλη προσπάθεια να τις βγάλουν στη στεριά, αλλά λόγω των πολλών μποφόρ παρασύρθηκαν και οι δύο από τα κύματα στα βαθιά, αδυνατώντας να βγουν προς τα έξω.

Για την διάσωσή τους στήθηκε μία τεράστια επιχείρηση, στην οποία πήραν μέρος τρία πλωτά σκάφη του λιμενικού σώματος, το ελικόπτερο έρευνας και διάσωσης Φαέθων, το διασωστικό σκάφος Ευρώπη της ΕΟΔ Ηρακλείου, καθώς ιδιωτικά σκάφη που είχαν ειδοποιηθεί μέσω του OLYMPIA RADIO.

Όπως αναφέρει η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, οι λουόμενοι της παραλίας παρακολουθούσαν με αγωνία τις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων. Μετά από ώρα, τους δύο άνδρες εντόπισαν σκάφη του λιμενικού και τους μετέφεραν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Σε δηλώσεις του στο Ράδιο Κρήτη και στον Λευτέρη Βαρδάκη, ο Λιμενάρχης Ηρακλείου Ευθύμιος Δουβής αναφέρθηκε στην τεράστια κινητοποίηση για τη σωτηρία τόσο της μητέρας και του παιδιού, αλλά και των δύο ανδρών που έπεσαν στη θάλασσα για να τους σώσουν, λέγοντας πως το συγκεκριμένο σημείο είναι «γνωστό και επικίνδυνο», επειδή «η θάλασσα κάνει δίνες και τα ρεύματα είναι έντονα». Ο κ. Δουβής, έκανε έκκληση στους πολίτες να είναι προσεκτικοί και να αποφεύγουν το μπάνιο με καιρικές συνθήκες σαν τις χθεσινές.

Η εν λόγω παραλία δεν είναι χαρακτηρισμένη ως πολυσύχναστη και δε διαθέτει ναυαγοσώστη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top