«Σάρωσαν» στις Πανελλαδικές: Οι μητέρες που έπιασαν πάνω από 19.000 μόρια

Αποφάσισαν μετά τα 40 να διεκδικήσουν το όνειρό τους

Δείτε στο video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star κι άλλους μαθητές που κατάφεραν να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα

Δύο μητέρες, μαχήτριες ζωής, από την Κοζάνη και τον Βόλο, φιγουράρουν φέτος στη λίστα με τους αριστούχους των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Οι καθημερινές δυσκολίες και υποχρεώσεις δεν τις τρόμαξαν και αποφάσισαν μετά τα 40 να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους στα επαγγελματικά λύκεια και να διεκδικήσουν το όνειρο τους, καταφέρνοντας όχι μόνο να εισαχθούν στο πανεπιστήμιο, αλλά να αριστεύσουν ξεπερνώντας τα 19.000 μόρια.

Πανελλαδικές 2019: Σε ποιες σχολές πέφτουν οι βάσεις

Πανελλαδικές 2019: Αυτοί είναι οι αριστούχοι από όλη την Ελλάδα

Πανελλαδικές: Έδωσε για δεύτερη φορά και έγραψε 19,9 στα Μαθηματικά

Πανελλαδικές:Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες - Πώς να υπολογίσετε τα μόρια

Η μητέρα 4 παιδιών που συγκέντρωσε 19.125 μόρια

H Σωτηρία Τσίτσαρη Τριανταφύλλου μητέρα τεσσάρων παιδιών από την Κοζάνη συγκέντρωσε 19.125 μόρια και από ότι φαίνεται θα μπορεί να επιλέξει μια από τις σχολές της αρεσκείας της.

Η 44χρονη Σωτηρία έλαβε τη μεγάλη απόφαση να φοιτήσει στο 2ο ΕΠΑΛ Κοζάνης προκειμένου να καταφέρει ότι δεν μπόρεσε στη νεανική της ηλικία. Δύο της παιδιά ήδη σπουδάζουν στο ΑΠΘ, ενώ ο γιός της -το τρίτο παιδί της οικογένειας- που θέλει να γίνει δημοσιογράφος - έκανε ο ίδιος γνωστή μέσω του facebook τη σημαντική επιτυχία της μητέρας του, περιγράφοντας τη ζωή της με τις υποχρεώσεις, τις δουλειές στο σπίτι τη βραδινή μελέτη, προκειμένου να ανταπεξέλθει στις απαιτητικό πρόγραμμα και τις εξετάσεις της. 

«Μετά το μεγάλωμα 4 παιδιών αποφάσισε να πάρει το κουράγιο και να δώσει και αυτή πανελλήνιες, όπως τα 2 μεγάλα μου αδέρφια τα οποία βρίσκονται στο ΑΠΘ ο ένας με 18.000+ και η άλλη με 16.000.

Μεγάλωσε ένα δύσκολο παιδί σαν εμένα και έχει ένα παιδί στην ηλικία των 10 ετών, άγνωστο το από που αντλεί αυτή τη ψυχική δύναμη, αλλά το θεωρώ τεράστιο ότι κατάφερε να μας δώσει κάποιες αρχές και αξίες, να είναι συνεχώς δίπλα σε εμάς και στο πατέρα μας και σήμερα μετά από επίμονο διάβασμα έβαλε τα γυαλιά σε όλους και το αποτέλεσμα ήταν 19.125 μόρια».

Ο νεαρός μαθητής, νιώθοντας περήφανος για τις επιδόσεις της μητέρας του, σημειώνει ότι το μεγαλείο του ανθρώπου δεν είναι «στο χρήμα, στη δόξα, στην εξουσία, η την αναγνώριση αλλά βρίσκεται μέσα στα πιο απλά πράγματα, όπως ότι η μητέρα μου αποφάσισε να δώσει Πανελλήνιες και πήγαινε και αυτή καθημερινά στο σχολείο όπως κάναμε και εμείς».

Η μητέρα που πέρασε στην Ιατρική

Η Σμαράγδα Λιάτσικου είναι εργαζόμενη, είναι ταυτόχρονα και μητέρα, και στα 47 της χρόνια κάνει το όνειρό της πραγματικότητα: Όχι μόνο κατάφερε να εισαχθεί στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αλλά και συγκέντρωσε την κορυφαία βαθμολογία στις πανελλαδικές εξετάσεις, φθάνοντας τα 19.435 μόρια.

 Σμαράγδα Λιάτσικου/ Φωτογραφία από facebook

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, είπε ότι «στόχος ήταν να μπω στο Πανεπιστήμιο και να γίνω γιατρός. Φοίτησα 2 χρόνια στο 3ο ΕΠΑΛ Βόλου, δεν έκανα φροντιστήριο καθόλου, και παράλληλα εργάζομαι μέχρι και σήμερα ως νοσηλεύτρια σε μεγάλη ιδιωτική κλινική του Βόλου. Το όνειρό μου γίνεται πραγματικότητα και παίρνει σάρκα και οστά. Έχω παράλληλα την ευθύνη για την οικογένειά μου, αλλά και για τον σύλλογό μου, αφού είμαι πρόεδρος του Συλλόγου Υγειονομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Βόλου και της Δομής Ισότητας του Ε.Κ.Β.»

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top