Πανελλαδικές 2019: Ήρθε η ώρα των βαθμολογιών

Μετά τις 13:00 θα αναρτηθούν στα Λύκεια όλης της χώρας

Αγωνία τέλος για τους υποψηφίους των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς σήμερα, Παρασκευή, ανακοινώνονται οι βαθμολογίες, ώστε να μπορέσουν απερίσκεπτοι να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο. 

Όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα http://results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον 8ψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Πανελλαδικές 2019: Τα νέα τμήματα που μπαίνουν στο μηχανογραφικό

Παράλληλα αναμένεται να ανακοινωθούν στατιστικά στοιχεία για τις φετινές βαθμολογικές επιδόσεις ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

Από την Πέμπτη 4 Ιουλίου και μετά, όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr.

Η προθεσμία για την οριστική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων λήγει την Δευτέρα 15 Ιουλίου.

Πανελλαδικές 2019: 3.600 περισσότεροι οι εισακτέοι φέτος σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Το υπουργείο Παιδείας προτείνει οι υποψήφιοι να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.

Πανελλαδικές 2019: Πτώση στις βάσεις και εισαγωγή με βαθμό... 4!

Όσον αφορά στις βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας, οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι θα έχουν καθοδική πορεία με βάση τη δυσκολία των φετινών θεμάτων σε αρκετά μαθήματα, αλλά και το γεγονός ότι φέτος υπάρχουν νέα τμήματα και θα εισαχθούν περισσότεροι υποψήφιοι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top