Υπόθεση Novartis: Τι απαντά η Τουλουπάκη στις καταγγελίες Αγγελή

Η δική της εκδοχή για όσα συνέβησαν στο περίφημο ταξίδι στη Βιέννη

Τουλουπάκη

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην αναφορά της  η Τουλουπάκη φέρεται να υποστηρίζει ότι στη συνάντηση στη Βιέννη, οι Αμερικανοί εισαγγελείς φέρονται να είπαν στους Έλληνες συναδέλφους τους  ότι υπάρχει στη διάθεση τους αριθμός τραπεζικού λογαριασμού στην Ελβετία πολιτικού προσώπου που ελέγχεται για εμπλοκή στην υπόθεση της  Novartis.

Novartis: Επιστολή βόμβα του αντιεισαγγελέα Ιωάννη Αγγελή

Σαμαράς για Novartis: Να ανασυρθεί η μήνυσή μου από το αρχείο

Σύμφωνα με την αναφορά της  της Τουλουπάκη,  οι Αμερικανοί φέρονται να ρώτησαν τους Έλληνες εάν ενδιαφέρονται για αυτόν τον λογαριασμό και ο κύριος Αγγελής  φέρεται να απάντησε στους Αμερικανούς εάν έχετε στοιχεία  να απευθυνθείτε στη eurojust.

Στην ίδια αναφορά η Τουλουπάκη φέρεται επίσης να υποστηρίζει ότι ο Αγγελής κατέσχεσε δύο φορές ηλεκτρονικά αρχεία τόσο για τη Novartis όσο και για άλλες υπό διερεύνηση υποθέσεις, αλλά και τα πρωτότυπα απόρρητα έγγραφα που είχαν αποστείλει στους εισαγγελείς οι Αμερικανοί συνάδελφοί τους.  Αυτά τα έγγραφα, σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, δεν έχουν επιστραφεί ακόμη και σήμερα από τον Αγγελή στους εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς.  Επίσης, στην αναφορά της η εισαγγελική λειτουργός  φέρεται να κάνει λόγο για ενέργειες του κυρίου Αγγελή  που επιχείρησαν να μπλοκάρουν την ταχεία περαίωση της έρευνας για τη Novartis.

Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι Τουλουπάκη κατηγορεί τον πρώην επόπτη της,  για παρεμβάσεις στο έργο της,  υποστηρίζοντας ότι παρενέβαινε αλλάζοντας τις δικές της  παραγγελίες που έδινε στους επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης.

του Κωνσταντίνου Γεώργιζα 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top